Glas Javnosti

AUTOMOBILOM SLETELE U HLADNU MORAVU: Počinje suđenje za nesreću u kojoj su poginule drugarice IZ PREDEJANA:

Hronika
Autor: Glas javnosti/ Kurir

Pred Višim sudom u Vranju, u ponedeljak 12. decembra, počinje suđenje protiv okrivljene zbog saobraćajne nesreće u kojoj su u januaru ove godine stradale dve devojke iz Predejana

Ovu informaciju je potvrdio advokat Bratislav S. Stojanović, punomoćnih oštećenih porodica. Protiv A. S. iz Predejana, koja je bila za volanom kada su pogiunule dve njene drugarice, a jedna povređena, Apelacioni sud u Nišu potvrdio je optužnicu.

Više javno tužilaštvo u Vranju, protiv A. S. podiglo je optužnicu 6. juna ove godine, zbog postojanja opravdane sumnje da je učinila krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, koja je potvrđena rešenjem Veća Višeg suda u Vranju, od 08.7.2022.godine, i na koje rešenje branilac okrivljene izjavio žalbu Apelacionom sudu u Nišu, od 20.7.2022.godine, po kojoj žalbi je vođen postupak pred istim sudom.

Rešenje Apelacionog suda stiglo je u Vranje 19. septembra. Takođe, prema osumnjičenoj A.S, od strane VJT u Vranju stavljen je predlog za dređivanje pritvora, dana 03.02.2022.godine, jer su zato postojali zakonski razlozi.

Po tom predlogu je Sudija za predhodni postupak Višeg suda u Vranju, odredio pritvor u trajanju do 3.3.2022.godine, a rešenjem Sudije za predhodni postupak Višeg suda u Vranju, od 2.3.2022.godine, ukinut je pritvor osumnjičenoj, jer su prestali zakonski razlozi zbog kojih je određen prema osumnjičenoj.

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 29. januara, na magistralnom putu Vladičin Han - Leskovac, oko 4 sata ujutru, kada je auto kojim je upravljala A.S. sleteo sa kolovoza u Južnu Moravu kod Vladičinog Hana, stradale su dve devojke, od njih četiri koliko ih je bilo u vozilu.

Tela stradalih, Anđele M. i Kristine P, pronađena su u Južnoj Moravi. One su sahranjene u rodnom Predejanu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR