Glas Javnosti

Anin muž napravio veliku grešku ko ja ga je odala! BRAJANOVA MAJKA BILA U KUĆI VOLŠOVIH KOBNE NOĆI?

Hronika
Autor: Glas javnosti/ kurir.rs

Dajana Volš, majka Brajana Volša optuženog za ubistvo svoje supruge, Beograđanke Ane Volš, kojoj se svaki trag izgubio 1. januara, prema Brajanovom priznanju bila je u njihovoj kući u Kohasetu 1. januara, kada je Ana poslednji put viđena živa. To se zaključuje iz Brajanovih zahteva za izlazak koje je predao lokalnoj policiji, a u koje smo imali uvid.

Policija i tužilaštvo veruju da je Brajan Volš najverovanije 1. januara u ranim jutarnjim satima presudio nesrećnoj Ani Volš u iznajmljenoj kući u Kohasetu, kod Bostona, gde su privremeno živeli. Brajan ju je, prema mišljenju tužilaštva, najpre ubio u kući, potom je njeno telo raskomadao, a delove bacio na nepoznate lokacije. Ipak, šta se tačno događalo kobne noći i nekoliko narednih dana, nije sasvim jasno. Fragmetni tog vremenskog perioda polako počinju da se sklapaju kako isplivavaju novi detalji o Brajanovim aktivnostima kobnog dana.

Kako se kaže u policijskom izveštaju, Volš je 1. januara tražio da između 15.00 do 21.00 čas izađe iz kuće, imajući u vidu da je bio pod elektronskim nadzorom, nosio je nanogicu, zbog ranije presude za prevaru. Tako je Brajan za svaki izlazak morao dobiti specijalnu dozvolu od policije, koju je zatražio i 1. januara.

„U nedelju, 1. januara 2023. godine, Volš je tražio da između 15.00 i 21.00 čas odbaci majku. Volš je rekao istražiteljima da je njegova majka nedavno operisala katarkatu i da je zbog toga boravila kod njega, kako bi mogao da joj se nađe pri ruci. Volš je rekao da je planirao da u navedeno vreme ovdeze majku. Međutm, tokom razgovora sa policijom, Volš je rekao da se majka od operacije oporavila brže nego što je očekivano i da se sama odvezla kući. Ipak, odlučio je da to vreme iskoristi, tako da je otišao da joj kupi namirnice“, naveo je policajac u svojoj pismenoj izjavi.

Kasnijom analizom njegovog kretanja utvrđeno je da je Volš nije odlazio na mesta na kojima je rekao da je bio, što su dokazali i snimci sa sigurnosnih kamera. Ne treba zaboraviti da su američki fotoreporteri, u danima dok se još tragalo za Anom Volš i dok još nije bilo indicija da je ubijena, fotografisali Brajanovu majku Dajanu u blizini kuće u Kohasetu. Šta je tamo radila, imajući u vidu da je njen sin tada bio optužen za ometanje policijske istrage, nije još poznato.

Ne zna se ni da li je, niti kakvu, ulogu imala u ovom zločinu. Tačnije, vrlo je malo informacija iz njenog života poznato sem da je reč o veoma imućnoj ženi, da je narušenog zdravlja i da živi u luksuznom stambenom kompleksu u blizini Kohaseta. Anina majka otkrila je ranije da Dajana i Ana nisu čak ni kontaktirale.

„I dalje verujem i nadam se da joj Brajan nije naudio, jer su imali dobar odnos, a imaju i decu. Zbunila je i mene ona njegova rečenica: Ja mislim da je ona dobro. Aman, reci čoveče šta znaš, u agoniji sam 11 dana?! Brajan nema bližu rodbinu osim majke, jedinac je. Nema ni brata, ni sestru. Možda ona žena jedino nešto zna“, rekla je svojevremeno Anina majka i dodala:

„Mislim da nisu ni kontaktirale, čak se ni ja nisam upoznala sa njom kada sam prvi put otišla kod njih“.

Podsetimo, nestanak Ane Volš, poreklom iz Beograda, prijavile su Anine kolege tek 4. januara u Masačustetsu u SAD, videvši da se ne pojavljuje na radnom mestu. Nakon nekoliko dana uhapšen je njen suprug Brajan Volš zbog ometanja policijske istrage. U međuvremenu su se pojavili dokazi koji ukazuju da je Brajan umešan u nestanak svoje supruge Ane, poput podataka da je lagao policiju o svom kretanju, tih dana kupio sredstva za čišćenje u iznosu od 450 dolara, te da je na "guglu" pretraživao i na koji način se otarasiti tela, kako se najbrže otarasiti tela i slično.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR