Glas Javnosti

AMBASADOR SRBIJE U AUSTRIJI: Čekamo da policija otkrije identitet Rumunki sa snimka (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Osmi dan je potrage za malom Dankom Ilić (2) iz Bora, kojoj se svaki trag izgubio u Banjskom polju.

Posle snimka na kome se vide dve državljanke Rumunije sa devojčicom koja veoma podseća na malu Danku i koji je napravio Srbin iz Beča, pokrenuta je žuta Interpolova poternica, a u ceo slučaj uključena je austrijska policija.

Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču, istakao je da se očekuje da policija u Austriji obavesti o identitetu osoba sa snimka.

- Srpska dijaspora se nalazi u velikom broju ovde, ono što je važno prate se vesti iz Srbije i bilo je važno da ih obavestimo o ovom snimku i da postoji mogućnost da se Danka nalazi u Austriji.


Sada su i mediji u Austriji počeli da objavljuju to, desetine hiljada naloga, udruženje, organizacije... Svi su veoma solidarni i veoma se korektno ponašaju vezano za javljanje - kaže ambasador Blagojević.

Ističe da je svakodnevno u kontaktu sa policijom Austrije i da svi veoma vredno rade na pronalasku male Danke Ilić.


(Foto: Privatna arhiva)

- Svi veoma predano rade na ovom slučaju. U austrijskim dnevnim listovima pojavila se ista vest, i to je veoma važno.

Važno je da se sada svi odgovorno ponašamo i da javnost ne zloupotrebljava telefone koje smo ostavili. Ako neko nešto posumnja neka kontaktira austrijsku ili srpsku policiju, a ako ne može da ih dobije, onda da kontaktira ambasadu u Austriji - kaže ambasador Miloš Blagojević.


Glas javnosti/B06S


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR