Glas Javnosti

ALEKSINAC I DALJE NA NOGAMA: U noći velike tragedije GRAD BIO BEZ VOZILA HITNE, jedini sanitet MORAO U NIŠ (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Aleksinčanin Aleksa Stojmenović (25) preminuo je sredinom maja od povreda koje je zadobio na proslavi 18. rođendana u tom gradu, a za Aleksino ubistvo osumnjičen je osamnaestogodišnji Ognjen Petković čiji su roditelji govorili za naš portal.

Roditelji osumnjičenog Ognjena (18) objasnili su za "Glas javnosti" da očekuju da pravda bude brža od nepravde i da se nadaju da se bar jedan mladi život može spasiti.

- Najteže je Aleksinim roditeljima koji su doživeli veliki gubitak, naše dete je još uvek živo i na tome smo zahvalni, samo želimo da pravda bude zadovoljena i da se ne uništava još jedan mladi život – rekao je Ivan Petković, Ognjenov otac.

Ognjenovi roditelji ukazali su na to da su se pojavili novi dokazi koji Ognjenu samo idu u prilog, a koji još uvek nisu uzeti u obzir.

Ognjenovi roditelji, prijatelji, ali i ostali građani Aleksinca i juče su se, po treći put, okupili kako bi tamošnjim nadležnim organima objasnili da su napravili propust.

Ognjen je već skoro dve meseca u pritvoru iako se nedavno pojavio snimak na kojem su stvari ipak drugačije prikazane.

Na videu se najpre može uočiti kako izbija sukob između dvojice mladića u koji se ubrzo uključuju i ostali muškarci. Malo zatim nastaje sveopšta tuča, u koju se ubrzo uključuje i nastradali Aleksa.

Naime, na pomenutom snimku se vidi i kako je Aleksa u jednom trenutku udaren sa nečim u glavu, nakon čega pada na zemlju.

Dejan Marinković, jedan od očevidaca koji je i učestvovao u tuči tako što je pokušao da razdvoji mladiće, naveo je za “Glas javnosti” da se ne seća tačno ko je gde stajao jer se sve odigralo prebrzo, ali da su to deca i da je siguran da ni kog koga nije postojala namera da se ovako nešto dogodi.

Hitna pomoć nije došla

Kako su nam potvrdili očevici sa lica mesta, Hitna pomoć nije bila u mogućnosti da interveniše jer za ceo Aleksinac, ali i okruženje, postoje samo jedna kola Hitne pomoći, a koja su u trenutku kada je Aleksa pao već bila na terenu, u Nišu.

Ognjenovo stanje nije dobro

Kako su nam objasnili roditelji osumnjičenog Ognjena, oni su svesni da namera nije postojala ni kod koga od dečaka, ali da bi oni prihvatili da je Ognjen stvarno kriv i da su se sa tim već pomirili dok nije objavljen i snimak koji pokazuje celu situaciju.

- Ognjen je psihički lose. Razočaran je, plašim se depresije, ovo sve mnogo lose utiče na njega – rekla je za "Glas javnosti" majka osumnjičenog Ognjena.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR