Glas Javnosti

ALBANAC OSUMNJIČEN ZA UBISTVO STUDENTKINJE NA ZVEZDARI NA CRVENOJ POTERNICI INTERPOLA: Jetmir u bekstvu, policija ga nije zatekla na adresi!

Hronika
Autor: Glas javnosti/Kurir

Jetmir Gočaj (24) iz Crne Gore glavni je osumnjičeni za ubistvo studentkinje Ivane Krivokapić u iznajmljenom stanu na Zvezdari 23. decembra prošle godine. Za njim je raspisana međunarodna poternica, ali ga policija u Crnoj Gori nije zatekla na adresi na kojoj je prijavljen.

- Policija je izašla na teren, ali osumnjičeni nije bio na adresi. Potraga se nastavlja, a Jetmir je sada na crvenoj poternici Interpola - kaže dobro upućeni izvor.

Prema rečima stručnjaka sa kojima smo razgovarali, postoje dva načina bekstva kojima je Jetmir mogao da se posluži.

- On je osumnjičen za krivično delo teško uvistvo i pretpostavlja se da je u pitanju zločin iz niskih pobuda odnosno ljubomore, prema tome njega najverovatnije čeka doživotna robija - kaže sagovornik i dodaje:

- Svestan toga, on je ili pobegao preko granice, najverovatnije na Kosovo i Metohiju ili u Albaniju, ili se krije u manje pristupačnim predelima s obzirom na to da je vodič planinarima.



Kontaktirana je i Uprava policije Crne Gore, ali istragu vode srpski istražni organi i oni nisu nadležni za otkivanje detalja iz istrage.

- Za sada ne možemo da dajemo informacije jer istragu vodi policija iz Srbije, ali čim osumnjičeni za ubistvo Ivane bude priveden javnost će o tome istog momenta biti obaveštena - rekli su. 


Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu je otkrilo detalje ubistva. Kako navode, Jetmir je 12 dana pre nego što je Ivani lišio života boravio u njenom stanu, a 23. decembra je ugušio prekrivši joj rukom usta i nos.



Pretpostavlja se da su bili u emotivnoj vezi, ali mnogi nbliski njoj ne znaju ništa o njihovom odnosu.

- Ne verujem da su bili u vezi. Ivana ga je verovatno kao prijatelja ugostiva jer takav odnos vlada među planinarima - rekao je Ivanin prijatelj nedavno.

Njeno telo su pronašli članovi njene porodice dan kasnije, a ključni dokaz na kom će tužilaštvo temeljiti optužnicu je Jetmirov DNK ispod žrtvinih noktiju, što ukazuje na to da se Ivana branila od svog ubice.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR