Glas Javnosti

AKO GA POLICIJA TRAŽI, NIJE MRTAV! Privatni detektiv o nestalom Splićaninu: Najmanja mogućnost ostaje da se traga za telom!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Danas je 55. dan od kako je nestao Matej Periš iz Splita, a privatni detektiv naveo je da uvek polazi od traganja za živom osobom i da je najmanja mogućnost da se Matej zapravo utopio.

Mnoge spekulacije su bile u medijima, dok su do srpske i hrvatske policije stizale različite informacije poslednje dve nedelje. Od toga da ga je jedna internacionalna manekenka videla u nemačkom gradu Minhenu kako diže pare na bankomatu do toga da je viđen u Novom Sadu u jednom starom železničkom vagonu. Poslednje informacije govore da je viđen u Americi, tačnije Arizoni u jednom kazinu.

- Najintrigantnija stvar u ovom slučaju je što još uvek nema Mateja Periša. Kada se ispituje neki slučaj, daju se pretpostavke i što ih više ima slučaj je kvalitetniji. Dolazimo do kvalitetnih zaključaka šta bi moglo da se desi. U samom startu kada sam ja počeo da radim na ovom slučaju u nekom vidu potrage. Pojavile su se 12 pretpostavki koje su mogle da se dese. Kako prolazi vreme jedna po jedna se anulira i dolazimo do neke 3-4 koje su u igri i mislim da će one pokazati rezultat - istakao je privatni detektiv Braca Zdravković u uključenju za Jutarnji program na Kurir televiziji.



Privatni detektiv je otkrio šta se desilo te noći pre nego što je Matej napustio klub.

- On je te večeri, uživajući u tom provodu sa svojim društvom konzumirao veću količinu alkohola. Pre toga oni su večerali u restoranu Ambar. Po rečima njegovim prijatelja, pre restorana oni su u blizini Skadarlije konzumirali veću količinu spida koju su najverovatnije doneli iz Zagreba. Samim tim kada momci prenose preko granice drogu, oni rizikuju da samim tim budu i uhvaćeni. To znači da ih nije čekala ovde nekakva ekipa od koje su trebali da preuzmu drogu. Nažalost oni su došli su sami i ovo se desilo zbog njihove neorganizacije. Naime, kako je prolazilo veče, oni su ostali bez tog spida i došli su iz Ambara u klub Gotik odnosno sadašnji Magacin. Tamo su počeli njihov nerezervisani provod - rekao je privatni detektiv.



Dotakao se snimka sa kamera gde Matej silazi niz stepenice i gde se došlo do pretpostavke da je ušao u reku.

- Ima snimak gde on navodno silazi niz stepenice, mada on nije merodavan. Zato što to nisu službene kamera ministarstva, već su kamere lokalnih objekata. Vrlo je nejasan snimak, samim tim postoji slučaj da je ušao u Savu i izašao jer je izvrsan plivač i polazim uvek od pretpostavke da se traga za živom osobom. Najmanja mogućnost ostaje da se traga za telom - rekao je privatni detektiv.



Naveo je da mu sama izjava MUP-a da će ispitati čak i ne tako sigurne situacije uliva nadu da je on živ.

- Sve što je onako loše u ovoj priči, da kažemo da je ohrabrujuće to da su ga ljudi viđali ovde ili onde. Konkretno ona Lidija koja se javila iz Minhena i kako ga je videla tri puta u toku dana kako podiže novac na bankomatu. Ja lično ne verujem u to, ali šta mi je ulilo nadu da je on živ. To je izjava MUP-a da će ispitati situaciju. Ako oni ispituju situaciju, to znači da nisu sto posto sigurni da se dečko utopio - naveo je privatni detektiv.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR