Glas Javnosti

AGONIJA SE NASTAVLJA: Advokati slave slavu, odloženo pripremno ročište za Jovanjicu 2!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je odloženo pripremno ročište u predmetu "Jovanjica 2", u kojem su pored Predraga Koluvije, optuženi i pripadnici policije, BIA i Vojnoobaveštajne agencije.

Suđenje je odloženo jer nekoliko advokata slavi slavu, a neki su i na bolovanju zbog kovida, prenele su Novosti.

Na teret optuženima stavlja se da su kao pripadnici navedenih službi štitili optuženog Predraga Koluviju i njegovu plantažu marihuane.

Nakon što je optužnica u slučaju „Jovanjica 2“ potvrđena sredinom prošlog meseca u Apelacionom sudu u Beogradu, zakazan je i početak suđenja – prva, pripremna ročišta, trebalo je da budu održana 6. i 7. maja. Predmet je ranije dodeljen sudiji Zoranu Ganiću – sudiji koji već vodi postupak protiv Predraga Koluvije i devetorice njegovih saradnika po optužbama da su proizveli više od tone marihuane na imanju firme „Jovanjica“. Ovo suđenje kolokvijalno se naziva „Jovanjica 1“. 

Još nije poznato da li će ova dva postupka biti spojena, a sudija Ganić će, kako je najavio, sa kolegama iz sudskog veća odluku doneti tek nakon što se održi pripremno ročište.

Kako su mediji izvestili, optužnica protiv policajca i radnika bezbednosnih službi podignuta je u novembru prošle godine i optuženi se terete da su Predragu Koluviji, većinskom vlasniku firme „Jovanjica“, pružali bezbednosnu i logističku podršku oko imanja u Staroj Pazovi, na kome je proizvedeno više od tone marihuane. Osim toga, oni su Koluviji, kako tvrdi tužilaštvo, dostavljali poverljive informacije iz policije, obezbedili oružje, specijalne policijske tablice, kao i lažno rešenje da je potpukovnik Vojnoobaveštajne agencije. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR