Glas Javnosti

AGONIJA NIŠKOG LEKARA TRAJALA OSAM GODINA: Pao u ropstvo bračnog para zbog duga prema ZELENAŠIMA!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Ugledni niški lekar Jozef G. (67), kog su kao roba držali uhapšeni N. N. i njegova supruga, još 2013. se zadužio kod zelenaša da bi opremio svoju kliniku i tada je počela njegova agonija.

Ugledni kardiolog Jozef G. (67) iz Niša kog su, kako se sumnja, kao roba držali N. N. zvani Ušati i njegova supruga D. P. koja je medicinska sestra, najmanje osam godina bio je u dužničkom ropstvu.

Kako se saznaje, J.G. se zaduživao još od 2013. godine i tada je ulazio u mnoge sumnjive poslove, da bi posednjih godina napusutio svoju kuću i u potpunosti bio pod uticajem uhapošenog bračnog para. Jedan od bliskih prijatelja doktorove porodice kaže da je njegov sunovrat počeo kada se zadužio kod zelenaša da bi opremio svoju kliniku.

-Doktor je pošten čovek, to tvrdim jer se naše porodice druže više od 50 godina. Međutim, on je od 2013. godine pozajmljivao novac kako bi otvorio i opremio svoju privatnu kliniku, a navodno je digao i pare na kamatu. Pretpostavljam da mu je od tada sve pošlo nizbrdo i da je on praktično u nekoj vrsti dužničkog ropstva već osam godina - kaže sagovornik.

Doktor je još 2013. bio pritvoren, jer navodno nije hteo da plati račun popravke svog "audija", pa je osumnjičen da je pretio menadžeru automehaničarske radnje.

-Tada je J. G. dobio od policije krivičnu prijavu zajedno sa M .B. i N. J. jer se sumnjičio da je neposredno, ali i porukama tražio da povuče tužbu. J. G. nije želeo da plati popravku "audija" od 160.000 dinara.Servis je uložio žalbu sudu, a J. G. je doveo prijatelje da "ubeđivanje" bude bolje. Nesrećnom vlasniku su tada navodno uvrtali uši, stavljali mu nož pod grlo. J. G. je negirao da je to počinio svalivši krivicu na druge - ističe sagovornik blizak doktoru i dodaje da je J. G. često menjao raspoloženja.

Prema rečima poznanika, J. G., ušao je u komunikaciju i poslove sa "mutnim i opasanim" ljudima.

Pritvor

Uhapšeni N.N. je inače, poznat odranije policiji, jer je zajedno sa načelnikom interne klinike u Vojnoj bolnici pritvoren. - Oni su kratko bili iza rešetaka, jer mu je N.N. dovodio pacijente, a doktor ih je lečio. Tada je N. N. navodno, davao manji deo novca doktoru Vojne bolnice, a većinu zadržava za sebe. Kada se doktor pobunio, ovaj mu je rekao da će da ga oda da je bez uputa civilima pružao medicinske usluge - navodi naš izvor.

-Kada je ušao u kombinacije sa sumnjivim tipovima dotakao je dno. Sada se po Nišu priča da je J. G. uvek bio u pratnji tog N. N. zvanog Ušati. Ne znam kako je došao u tu situacdiju da ode od kuće da bude u ropskom položaju- začuđeno se pita njegov prijatelj.

Podsetimo, N.N. zvani Ušati i njegova žena D. P. uhapšeni su zbog sumnje da su su od marta 2019. do marta ove godine, primenom sile i pretnje držali lekara u cilju eksploatacije njegovog rada i uspostavljanja ropskog odnosa, tako što su ga primorali da napusti porodičnu kuću i živi na ulici, ograničavali mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima, oduzimali penziju i druga primanja i primoravali da pozajmljuje novac kako bi im ga davao. N.N. i D.P. su u pritvoru do 30 dana. J.G. koji je spavao u kolima nalazi se trenutno u svojoj rodnoj kući u naselju Bubanj.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR