Glas Javnosti

ADVOKATI prebijenih PETRONIJEVIĆA I PEKOVIĆA traže veštačenje krunskih dokaza da je NAPAD PLANIRAN!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Kako saznaje Glas javnosti, medicinska dokumentacija ukazaje da je advokat Petronijević kobne večeri lakše povređen, dok je sudija Peković zadobio teške telesne povrede.

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogardu danas je počelo suđenje Urošu  Anđelkoviću i (40) i Nenadu Ðorđeviću (41), optuženima za napad na advokata Gorana Petronijevića (60) i sudiju u penziji Novicu Pekovića (70) sredinom maja na Vračaru, koje su nesumnjivo obeležili zahtevi odbrane oštećenih, kad već to nije tražilo tužilaštvo, da se dostavi medicuinska dokumatacija prebijenih kao i za  veštačenjem listinga mobilnih telefona optuženih, kako bu se eventualno dokazalo da brutalni napad bio planiran.

Naime, Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom traži da se optuženi Anđelković i Đorđević, zbog sumnje da su izvršili nasilničko ponašanje prema advokatu i nekadašnjem sudiji Vrhovnog kasacionom suda i predsedniku Apelacionog suda u Novom Sadu, osude na zatvorske kazne od po godinu dana. Kako saznaje Glas javnosti, medicinska dokumentacija ukazaje da je advokat Petronijević kobne večeri lakše povređen, dok je sudija Peković zadobio teške telesne povrede, nakon što su ih optuženi šutirali nogama, udarali rukama i stolicama.

 - Optuženi i njihovi advokati na današnjem suđenju, koje je po njihovom zahtevu i  bilo zatvoreno za javnost, pokušavali su minimiziraju slučaj, kao da je reč o nekakvom “kafanskom nesporazumu”. Međutim, kad sudsko veće bude u prilici da vidi medicincku dokumentaciju kao diretnu posledicu prebijanja oštećenih, ali i  listing mobilnih telefona koja će pokazati tadašnju njihovu komunikaciju sa još neutvrđenimim licima, ovaj proces će možda iznenaditi javnost, - rekao je za Glas  javnosti Krsto Bobot, branilac napadnutog poznatog beogradskog advokata, Gorana Petronijevića.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR