Glas Javnosti

ADVOKAT MIŠA OGNJANOVIĆ UBIJEN ZBOG EROTSKIH FOTOGRAFIJA: Na fotkama bili ČELNCI MUP?!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Poznati advokat Dragoslav Miša Ognjanović je ubijen jer je došao u posed erotskih fotografija jednog od visokih funkcionera MUP Srbije!

Kao izvršioci ovog ubistva, osnovano se sumnjiče "kavački klan" Veljka Belivuka i njegov bliski saradnik Darko Elez, kao direktni egzekutor.

- Kriminalne strukture u okviru policije naložile su njegovo praćenje i prisluškivanje. U jednom od telefonskih razgovora se pogrdno izjašnjavao o tom funkcioneru i rekao da poseduju njegove kompromitujuće fotografije, koje je, navodno, slao tadašnjem partneru. Strahujući da bi taj materijal mogao da izađe u javnost, pala je odluka da Ognjanović bude likvidiran - kaže izvor iz istrage.

Kako ovaj operativac tvrdi, kada je taj deo razgovora došao do inkriminisanog funkcionera, bio je šokiran i pao je u paniku, znajući šta bi objavljivanje eksplicitnih slika značilo za njegovu reputaciju.

- Nije želeo ništa da rizikuje i izdato je naređenje da se Ognjanoviću usta zapuše za sva vremena - pojašnjava on.

Time slučaj ovog brutalnog ubistva dobija još jednu dimenziju jer je dosadašnjim operativnim radom utvrđeno da je advokat imao tajnu svesku koja vodi do nalogodavaca likvidacije 28. jula 2018. i koja otkriva ko ga je i kako pratio i za čiji račun. Ta sveska bi trebalo pred lice pravde da izvede tadašnje funkcionere MUP koji su ga u dužem vremenskom periodu pratili i o njegovom kretanju obaveštavali vođe "kavčana", kojima se Ognjanović zamerio braneći Luku Bojovića, ali i druge "škaljarce" i njihove saradnike.

yt

Policija je Mišinu svesku pronašla u tajnom sefu nakon njegovog ubistva i uvrstila je u istražne dokaze.

- Miša je imao svesku u kojoj je sve pisao i koja je bila neka vrsta dnevnika. U njemu je napisao da ga policija prati, naslutio je da mu se sprema likvidacija, ali i ko stoji iza plana o atentatu. Pisao je i da zna ko mu iz MUP radi o glavi. Zapisivao je događaje, zapažanja, ali i sumnje u vezi s određenim policajcima. Takođe, na više mesta je napisao i s kim se iz policije viđao da bi mu pružili neke informacije i da mu pomognu - tvrde upućeni u rasvetljavanje ovog zločina.

(Glas javnosti/Srpski Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR