Glas Javnosti

“Zapalio sam ti sina”: Komšiju polio benzinom kod Šapca, pa uputio JEZIVE reči, evo koliku je KAZNU dobio

Hronika
Autor: Glas javnosti

U ovom kraju se ne pamti sličan svirep i podmukao zločin.

Stravičan zločin koji se dogodio u mačvanskom selu Dublje 19. juna 2021. godine dobio je sudski epilog. Apelacioni sud u Novom Sadu je potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Šapcu kojom je Z. D. (59) iz Dublja kod Šapca osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva komšije R. M. (62).

U ovom kraju se ne pamti sličan svirep i podmukao zločin koji je Više javno tužilaštvo u Šapcu kvalifikovao kao teško ubistvo po članu 114. Krivičnog zakonika i za koje je zaprećena kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije.

Kobne večeri Z.D. je dugo sedeo u kafani i malo više popio, a oko 21 sat se sa flašom u koju je sipao benzin uputio kod komšije čija je kuća preko puta njegove. Pozvao ga je da izađe iz kuće i prvo su se svađali, a onda nasumice polivao benzionom po glavi i telu i na kraju zapalio šibicu.


– Čovek se u trenutku pretvorio u buktinju. Goreo je od glave do pete. Jaukao je od bolova na sav glas dok je goreo, a onda je iz kuće izašla njegova stara i bolesna majka koja je vikala komšije da pomognu njenom sinu. Zoran je još bio u dvorištu i samo joj rekao: Zapalio sam ti sina – priča izvor upućen u istragu.

Komšije su pritrčale i svime što im se našlo pri ruci ugasile čoveka-buktinju. Sa teškim opekotinama drugog i trećeg stepena na oko 60 odsto tela R.M. je prebačen u šabačku bolnicu, a odatle je, nakon što je njegovo stanje stabilizovano, transportovan na Kliniku za plastičnu hirurgiju u Beogradu.


Z.D. se dao u bekstvo. Skrivao se policije cele noći i sutradan do kasno uveče kada su ga policajci pronašli u jednoj kolibi daleko od sela. Spavao je i policajci su ga probudili i stavili lisice. Na saslušanju u policijskoj stanici rekao je da je sa komšijom na monstruozan način obračunao zbog neraščišćenih odnosa, a pred okružnim javnim tužiocem je ćutao.

– R.M. se na klinici u Beogradu borio za život deset dana. Bio je jedan od najtežih pacijenata i lekari porodici nisu davali nadu da će preživeti. Bio je u komi, intubiran, disao je pomoću aparata. Međutim, na Vidovdan se dogodilo čudo – probudio se i došao svesti, čak i komunicirao pokretima. Lekari su se pripremali da ga operišu, ali srce nije izdržalo, preminuo je dan pred zakazanu operaciju – otkrio je izvor.

Sud je ubici Z.D. izrekao i bezednosnu meru obaveznog lečenja od alkoholizma. On je na izdržavanje kazne sproveden iz pritvora u kojem se nalazio od hapšenja do pravosnažnosti presude.

Izvor: Objektiv

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR