Glas Javnosti

PRITVOR ZA UČITELJA JAHANJA OSUMNJIČENOM ZA SILOVANJE :Prebačen u Centralni zatvor!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu prihvatio je predlog tužilaštva i odredio pritvor do 30 dana Milošu Đ. (68), potvrdila je portparol suda Tatjana Matić.

Kaskader i instruktor jahanja se, podsetimo, sumnjiči da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

- Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka - potvrđeno je iz tužilaštva.

Više tužilaštvo, podsetimo, predložilo je da mu pritvor bude određen kako da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti. Sud je ove razloge za pritvor prihvatio.


On je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjickog kluba prenosi 24sedam

Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina. Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tužilaštvo je saopštilo i da će devojke u toku postupka biti saslušavane kao posebno osetljivi svedoci.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR