Glas Javnosti

"PORT", "FRISTAJLER", "KASINA"... Evo gde je ekipa Velje Nevolje dilovala drogu - detalji munjevite akcije beogradske policije

Hronika
Autor: Glas javnosti

U velikoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal i policije danas je uhapšeno 14 osoba, pripadnika klana Velje Nevolje, koji su osumnjičeni da su dilovali drogu na dva poznata beogradska splava i jednom klubu. U pitanju su objekti u kojima je obezbeđenje držala ekipa okupljena oko Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja koji se nalazi u pritvoru i optužen je za najmanje pet jezivih ubistava.

Kako je saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, uhapšeni su osumnjičeni da su drogu prodavali na splavovima "Port" i "Fristajler", kao i u klubu "Kasina".

Podsetimo, na više lokacija u Beogradu jutros su pohapšeni su pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Mark Miljkovića.

- Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode 14 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346, krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga član 246 stav 5 u vezi stava 1 i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava čl 348 KZ Republike Srbije - saopštilo je tužilaštvo.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 17 lica, svi iz Beograda, budući da se tri pripadnika ove organizovane kriminalne grupe već nalaze u pritvoru.
Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv: Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića.

Od prodaje droge zaradili više od 7 miliona

Ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnih lica i više NN lica delovala je u periodu od 17. maja 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Grada Beogada, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga na taj način što je neovlašćeno vršila kupovinu radi prodaje, prenošenje, držanje, posredovanje u prodaji, prodaju i na drugi način stavljanje u promet opojne droge kokain u količini od najmanje 590 grama Cannabis tzv. marihuana u količini od najmanje 10. 950 grama i amfetamin tzv. spid u neutvrđenoj količini čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7. 559.250,00.

Prilikom pretresa pronađena je iznesna količina opojne droge i vatrenog oružja.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal, piše Blic.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR