Glas Javnosti

OTKRIVENO ŠTA JE UBIJENI SRBIN RADIO U KAMBODŽI: Krio se od zatvora u Srbiji! ŽIVEO JE NA IVICI I IZGUBIO JE GLAVU!

Hronika
Autor: Glas javnosti/Kurir

Potraga za državljanininom SAD koji je osumnjičen za ubistvo Strahinje Dačkovića (37) iz Brusa u gradu Pnom Pen

Policija iz Kambodže traga za državljaninom Sjedinjenih Američkih Država, osumnjičenim za ubistvo Strahinje Dačkovića (37) iz Brusa, koji je u subotu koji je u subotu u Pnom Penu pogođen sa dva metka u vrat i stomak.

Kako saznajemo, sumnja se da je Amerikanac posle ispaljenih hitaca pobegao iz Kambodže, pa je za njim raspisana i međunarodna poternica.

Slikali se zagrljeni

- Osumnjičeni i žrtva se poznaju, a neposrdno pre ubistva bili su zajedno u jednom restoranu, čak su se zagrljeni i fotografisali. Šta se desilo među njima niko još ne zna - kaže izvor.

Zločin se, podsetimo, dogodio u subotu oko ponoći ispred luksuznog hotela u kom je Srbin živeo u glavnom gradu Kambodže, Pnom Penu, a njegova supruga policiji je potvrdila je Amerikanac pozvao Dačkovića da izađe napolje.

- Rekla je da joj je muž, pola sata pošto se vratio iz izlaska, rekao da ga zove Amerikanac i da ide da se nađe s njim. Ubrzo je začula hice ispred hotela, a kada je izašla videla je krvavog muža i beli automobil "leksus" kako se udaljava s mesta pucnjave. Navodno, ona je u kolima prepoznala Amerikanca, prijatelja svog supruga - kaže sagovornik Kurira.

Lepo živeo

Poznanici Srbina koji je u Kambodži živeo već osam godina kažu da su, iako su znali da on vodi život "na ivici", šokirani ovim događajem.

- Dačković je iz Srbije pobegao kako bi izbegao zatvorsku kaznu na koju je bio osuđen. Čekao je da mu kazna zastari kako bi se vratio u domovinu, ali nije dočekao. U Kambodži se oženio, lepo je živeo i zarađivao. Otvorio je elitni restoran, ali i ćevabdžinicu. Sigurno je mnogima tamo "upao u oči", jer je kao stranac držao restoran na dobroj lokaciji u gradu - priča jedan poznanik i dodaje:

- I Amerikanac koji je osumnjičen za ubistvo, navodno se u toj državi krio od pravde. Iz kriminalnog je miljea. Ovde je u pitanju reket ili neka ljubomora, jer je strahinja bio uspešan, lepo je živeo.

Prijatelji pokojnog Dačkovića kažu i da sumnjaju da će osumnjičeni ikada biti uhapšen.
- Ima para, verovatno i veze u podzemlju. Ko zna gde je on pobegao i gde se skriva. Verujemo da je već napustio Kambodžu - dodaju oni. 

Pogrešan put

Dačkovićevi prijatelji se opraštaju od njega i navode da je bio "ljudina koja je krenula pogrešnim putem".

- Strahinja je bio ljudina koji je svima pomagao. Iako potiče iz imućne porodice, otac i brat su mu pošteni ljudi, Strahinja je odavno odlučio da ne želi da bude tatin sin, pa je krenuo svojim putem. Da li je taj put bio ispravan, pitanje je, ali neka mu je laka crna zemlja - rekao je jedan prijatelj.

Poznavao sam ga, bio je uljudan

Kambodžanski mediji preneli su kako je jedan od očevidaca, ulični prodavac, poznavao Srbina.

- Poznavao sam ubijenog, ali nisam znao koje je nacionalnosti. Često je džogirao i bio je veoma uljudan i kulturan. Nisam video kako je ubijen, već samo kako leži ispred hotela u lokvi krvi - rekao je ulični prodavac za lokalne medije.

Bio gost kod Familije

Poznanici ubijenog Srbina kažu da se on svojevremno pojavljivao i u klipovima poznatog Jutjubera Marka Arsića iz Niša, koji je stvorio komični lik "Familijo be". Njegovi klipovi izuzetno su gledani i popularni, a Arsić se nalazi van Srbije, navodno, u bekstvu od zatvorske kazne na koju je osuđen.

- Nišlija je boravio i u Kambodži i tamo se sreo Dačevića, pa se on pojavljiao u njegovim videima na Jutjubu - kaže poznanik.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR