Glas Javnosti

OGLASIO SE BIVŠI RADNIK: Ovo je MOGUĆI UZROK TRAGEDIJE u Kruševcu - "Niko ništa nije mogao da učini...došlo je do zamora materijala..."

Hronika
Autor: Glas javnosti

U pogonu za proizvodnju gorivne trake fabrike “Trajal” u Kruševcu, jutros oko 9 sati, dogodila se stravična eksplozija. U ovom incidentu život je izgubio osamnaestogodišnji mladić.

Takođe, četvoro radnika, od kojih je jedna devojka, su zadobili povrede. Oni su transportovani u Opštu bolnicu Kruševac, gde im je pružena neophodna medicinska pomoć. Detalji o njihovom trenutnom stanju za sada nisu poznati, ali očekuje se obraćanje prvog čoveka bolnice.  

Kako je  ispričao Dejan, koji se dugo godina bavio poslovima bezbednosti, sumnja se da uzrok nesreće nije ljudski faktor.  

- Kako sam čuo, došlo je do zamora materijala valjaka. Valjci rotiraju, a usled rotacije dolazi do elektriciteta, koji je kasnije doveo do eksplozije. U ovakvim situacijama niko ne može preventivno da reaguje, to se jednostavno desi. Došlo je do klasičnog zamora materijala – kaže naš sagovornik.  

 Podsetimo, oglasio se i MUP, čije saopštenje prenosimo u celosti:  

„U fabrici „Trajal“ u Kruševcu jutros oko 9 časova prilikom procesa rada došlo je eksplozije u objektu za proizvodnju gorive trake. Prema prvim informacijama, jedna osoba je smrtno stradala, a četiri su povređene i one su kolima Hitne pomoći prevezene u Opštu bolnicu u Kruševcu. Požar koji je izbio usled eksplozije je lokalizovan, a pripadnici Policijske uprave u Kruševcu i Sektora za vanredne situacije obezbeđuju lice mesta. Intervencija je u toku.“  

Glas javnosti / A02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR