Glas Javnosti

Očevidac opisao dramu u učionici beogradske škole: POPELA SE NA RADIJATOR, KRENULA DA SKAČE, A ONDA JE NASTAVNICA UHVATILA ZA NOGE

Hronika
Autor: Glas javnosti/kurir

U jednoj osnovnoj školi u Novom Beogradu u ponedeljak je uz napore nastavnika i učenika jednog odeljenja sprečena velika tragedija.

 Prema saznanjima Kurira, učenica (13) sedmog razreda nasred časa pokušala je da skoči s prozora.

Drama se odvijala u učionici koja je na drugom spratu zgrade, a navodno zbog toga što je dobila jedinicu iz matematike.

Jedan od učenika iz ove osnovne škole ispričao je za Kurir da su deca već neko vreme bila zabrinuta za nju i da im je drama koja se odvijala u ponedeljak bila uznemirujuća.

- Ona se već duže vreme ponašala drugačije, imala je kraste na rukama i jednom je pobegla od kuće, a pronašla je policija - kaže nam učenik i objašnjava da je i u ponedeljak bio sasvim običan čas iz matematike.

- Nastavnica je delila ocene sa kontrolnog zadatka, a ona je dobila jedinicu. Posle pet minuta je počela da plače baš jako i govorila je da krvari. Noktima je krenula da seče vene. Nastavnica je odmah dotrčala i pokušala je da je smiri, pre svega toga joj je još rekla da će moći na sledećem času da ispravi ocenu - kaže učenik za Kurir.

Ona jednostavno nije mogla da se smiri posle čega je zamolila da se otvori prozor jer se navodno ne oseća dobro. Nastavnica se, kako kaže učenik, na samo nekoliko sekundi okrenula da ostatku razreda kaže da napišu naslov i za to vreme se učenica popela na radijator i nagla se kroz prozor.

- Svi smo primetili, neki su odmah povikali "ALO!", a nastavnica je brzo zgrabila za butine i povukla je nazad - priča nam učenik i dodaje:

- Rekla je nastavnici da sebe mrzi i lupala je glavom od ormar. Za to vreme su neki učenici krenuli da pozovu razrednu starešinu ona je krenula da vrišti. Razredna je odvela kod psihiloga i pedagoga, a mi je posle toga nismo videli. Učenici su bili baš potreseni, a njene bliske drugarice su plakale, kako kaže učenik, odmah je pozvana hitna pomoć i ona je odvedena u bolnicu.

Prema saznanjima Kurira, devojčica koja je pokušala samoubistvo je iz bolnice odvedena uz saglasnost roditelja, ali je istraga još u toku.

Kurir je u utorak pozvao školu, a direktor je rekao "da se takav događaj nije desio". Na sve kasnije naše pozive, niko nije odgovarao.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR