Glas Javnosti

MONSTRUOZNO! TERALI DEVOJKE NA PROSTITUCIJU: Zabijali im eksere pod nokte, mučili i tukli! VESNU UBILI LOPATOM U GLAVU!

Hronika
Autor: Glas javnosti/Kurir

U Višem sudu u Nišu počelo je suđenje Aleksandru M. (47) iz Niša koji se tereti da je 2002. godine učestvovao u otmicama tri žene, a koje je navodno primoravao na prostituciju u Parizu i Tuluzu u Francuskoj.

On se danas izjasnio da se ne slaže s optužnicom i da se ne oseća krivim.

- Braniću se ćutanjem sve dok se kompletno ne prevedu s francuskog na srpski jezik svi pristigli spisi iz Francuske. Tada ću moći da iznesem svoju odbranu. Ja sam 2008. godine pozvan u Specijalni sud u Beogradju kako bi mi bilo saopšteno da se protiv mene vodi proces u Francuskoj i da će me zvati, ako to bude bilo potrebno. Od tada pa do pre sedam meseci niko nije kontaktirao sa mnom. Ja sam porodičan čovek, imam dvoje dece i već dvadeset godina živim u Nišu na istoj adresi. Prema tome, nemam nameru nigde da bežim pa zato molim da mi se mera pritvora zameni elektronskom nanogicom - rekao je danas Aleksandar M u Višem sudu u Nišu.

U sudnici su danas bili i studenti Pravnog fakulteta tako da su se svi iznenađeni šta je sve zamenik tužioca izneo u optužnici.

- Aleksandar M. se tereti da je 2002. godine bio saizvršilac u tri otmice. Njemu se stavlja na teret da je sa osuđenim Bojanom N. i sada pokojnim Zoranom R. "kupio" žensku osobu Olgu Sergijenko za 5.000 evra i da su je držali više od deset dana odnosno tri meseca, a pritom su je nagovarali na prostituciju. Zoran R. joj je po nalogu optuženog odsekao deo malog prsta, a posle toga su je odveli u Tuluz iz Pariza gde se prostituisala za njihov račun.

Devojka Mramer Kadija je naga vezana za krevet gde je mučena kako bi priznala šta su ona i još jedna ženska osoba Vesna R. pričale tokom boravka u policiji o prostituciji. Ona je udarana lopatom po glavi, a zabijani su joj i ekseri ispod nokte. Vesna R. je preminula nakon mučenja jer je udarena u glavu.

Nakon toga je stavljena u kofer sa točkićima i odneta u obližnju šumu. Zakopao je Bojan N. a Aleksandar M. je čuvao stražu - rekao je zamenik tužioca na sudu.

Na sudu je bilo rečeno da su devojkama kupovali novu odeću, vodili u klubove i hotele kao što je "Formula 1" u Parizu i druge. Kako smo nezvanično saznali iz spisa iz Pariza, telo nesrećne Vesne R. nikada nije nađeno, a Bojan N. je osuđen za ova dela na 30 godina zatvora. Nije poznato kako je umro Zoran R.

Zamenik tužioca je rekao da su svi spisi prevedeni i da odbrana zahtevom za prevođenje, samo "kupuje vreme". On se nije složio sa odlukom da se Aleksandru M. ukine pritvor što na kraju ni sudija Aleksandra Mojašević nije odobrila. Suđenje se nastavlja u januaru.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR