Glas Javnosti

"GLAS" OTKRIVA! Pukla i TRI NOVA KANALA domišljatih krijumčara KEŠA (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Kanta za đubre, džepovi firmirane garderobe, rućni frižider... Mesto se ne bira, samo da evri i zlato stignu na krajnje odredište!

Domišljati krijumčari na sve načine pokušavaju da prebace novac i zlato preko granice. Ali, očigledno još obavešteniji carinici pronalaze njihove štekove i plene krijumčarene novčanice i poluge.


Među krijumčarenim stvarima i zlatne poluge

Tako je 28. aprila na prelazima Špiljani i Preševo sprečen pokušaj krijumčarenja gotovo 70.000 neprijavljenih evra i šest zlatnih poluga, vrednih više od tri miliona dinara. Prekršaj na granici sa Crnom Gorom otkriven je u audiju strane registaracije, kojim je putovalo dvoje stranaca. U jednoj od putnih torbi ispod garderobe pronađeno je šest zlatnih poluga teških više od 350 grama. Zatim je otkriveno da par kod sebe ima i 57.500 evra, koje nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Onda na prelazu Preševo, carinici su 2. maja 2022. godine na prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 73.100 evra, kojima je jedan putnik napunio ručni frižider. Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen BMW austrijske registaracije, kojim je ka Grčkoj sam putovao strani državljanin. U prtljažniku automobila pronađen je i ručni frižider, koji je umesto hranom, do vrha bi ispunjen svežnjevima novca. Manji deo neprijavljenih evra pronađen je u pregradi torbe za laptop.


Ručni frižider pun gotovine

A na prelazu Gradina, dva dana kasnije, otkriven je još jedan neobičan pokušaj krijumčarenja deviza. Vozač turskog autobusa je pokušao da ih neopaženo prenese preko granice i to sakrivene u kantu za smeće. Unitra je pronađen svežanj od oko 6.000 evra koji je, kako je kasnije utvrđeno, pripadao vozaču.


Gotovina koja je bila skrivena u kanti za đubre

U putničkom prometu preko granice Srbije može da se prenese do 10.000 evra. Svaki iznos veći od te sume mora da se prijavi carinskim službenicima prilikom ulaska u zemlju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR