Glas Javnosti

"BANKA PROPADA, PREBACITE PARE U DRUGU!" Odglumile službenice i pokrale penzionerku za 36.000 evra

Hronika
Autor: Glas javnosti

Zagrebačka policija uhapsila je dve prevarantkinje, od kojih se jedna lažno predstavila 76-godišnjoj ženi kao njena bankarka i nagovorila je da joj preda 36.000 evra kako bi ih prebacila u drugu banku na "zaštićeni račun"

Ona je ženu uverila u lažnu priču da će joj novac propasti i da će joj pomoći da ga prebaci u drugu banku.

- Jedna od prevarantkinja me je nazvala i predstavila se kao zamenica moje bankarke, rekavši mi da je ona na odmoru i da ju je moja bankarka zamolila da me obavesti da pod hitno moram prebaciti pare s jedne banke na drugu, u protivnom će mi propasti - kaže na početku ispovesti pokradena žena za Informer.rs. 

Policija je utvrdila da je osumnjičena 31-godišnjakinja u dogovoru sa 39-godišnjakinjom pre dve nedelje nazvala 76-godišnju ženu na fiksni telefon, lažno se predstavljajući kao zaposlena banke. U razgovoru je oštećenu uveravala da će joj novac u banci propasti i da bi ga bilo najbolje prebaciti u drugu banku.

Profesionalno odrađena prevara

Gospođa ističe da je prevara toliko detaljno razrađena da nije imala razloga da sumnja, jer joj je njena bankarka i ranije obavljala telefonski neke "sitnice" i u nju ima apsolutno poverenje, što se, nažalost, ispostavilo kao kobno.

Lažna bankarka bila je uporna pa je u još nekoliko navrata pozvala 76-godišnjakinju, nagovarajući je da podigne novac, na šta je žrtva prevare konačno i pristala.

- Bila je toliko uporna, ceo dan me je zvala, da sam na kraju zaista pomislila da je hitno i da će mi pare propasti. To je moja životna ušteđevina, koju sam stekla s teškom mukom, i eto u želji da je sačuvam, ja sam je predala u ruke prevarantima - priča pokradena žena za Informer.rs.

Podigla 36.000 evra i predala ih lažnoj bankarki

Prevarena žena potom je otišla u banku na području zagrebačke opštine Centar, gde je podigla 36.270 evra i kasnije novac kod svog mesta stanovanja na Trešnjevci predala osumnjičenoj lažnoj bankarki, koju je u automobilu za to vreme čekala saučesnica osumnjičene, 39-godišnja prevarantkinja.

- Otišla sam na banku i podigla do zadnje pare, više od 36.000 evra i po dogovoru ih predala prevarantkinji, koja je sve mudro osmislila. To je organizovana kriminalna banda, jer je prevara osmišljena do detalja. Pare sam im predala u slabo prometnoj ulici, koja nije pokrivena video -nadzorom - kaže žena. 

Prevarantkinje su potom pobegle sa ukradenim novcem. Osumnjičene prevarantkinje je policija uhvatila, a nakon kriminalističkog istraživanja predate su u pritvor i čeka se njihovo saslušanje u Državnom tužilaštvu.

- Kada sam shvatila da je u pitanju prevara, odmah sam otišla u policiju i dala detaljan iskaz kako je prevarantkinja izgledala i kako se se sve odigralo, a oni su odmah reagovali - kaže prevarena gospođa. 

Policija brzo reagovala, pomogao im detaljan opis

Od našeg izvora smo saznali da su brzom reakcijom policije prevarantkinje uhapšene, a značajno im je od pomoći bio detaljan opis lažne bankarke, koji je pokradena gospođa dala u policiji.

- U policiji su bili iznenađeni koliko detaljno sam opisala prevarantkinju, jer kako kažu, obično se žene mojih godine uplaše, pa od stresa i zaborave i ne mogu da daju detaljan opis. Ja se nisam plašila, pravda je na mojoj strani, ali se jesam zbog celog događaja beskrajno potresla. Noćima ne spavam, ja živim sama i to je moja ušteđevina za "ne daj Bože", srčani sam bolesnik i ovaj nemili događaj se jako negativno odrazio na moje psihičko i fizičko zdravlje - priča vidno potresena žena i dodaje:

- Sad kad su te prevarantkinje uhvaćene, nadam se da će policija isterati pravdu do kraja i da će mi moj novac biti vraćen, da okončamo ovu agoniju. Samo se nadam da me srce neće izdati i da ću dočekati pravdu - zaključuje gospođa. 

BONUS VIDEO: NOVOGODIŠNJA ŠMINKA! KOJI MAKE UP ĆE DOMINIRATI U 2022. GODINI?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR