Glas Javnosti

Turski kolač ajle: NAJLEPŠA POSLASTICA SA SOČNIM SIRUPOM

Hrana
Autor: Glas javnosti

Turski kolač ajle je najlepša poslastica sa sočnim prelivo, a sprema se po receptu iz stare sveske

Svoje ukućane uvek možete da iznenadite sa nekom brzom i lepom poslasticom od koje će im zastati dah.

Turski kolač šambali je jedan od najepših i vrlo je popularan, ali ima još jedan od kojeg će vam krenuti voda na usta.

U pitanju je kolač ajle koji je sočan, lagan, imaćete osećaj kao da jedete biskvit.

Sprema se očas posla, a svi će se oduševiti kada ga probaju i tražiće da im pravite što češće.

Šećer u šerpi
foto: Printscreen/Youtube

Recept i sastojci su tu:

maslac za podmazivanje

3 jaja

kore za pitu (10 komada)

nepuna šolja šećera

kakao 1 supena kašika

Kore za kolač ajle
foto: Printscreen/Youtube

kiselo mleko 180ml

prašak za pecivo 12 gr

ulje 50ml

brašno 1 šolja (može griz umesto brašna)

Za sirup:

sok od jednog limuna

Pravljenje fila za kolač ajle
foto: Printscreen/Youtube

2 šolje šećera

2 šolje vode

Fil preko kora
foto: Printscreen/Youtube

Tu je i priprema:

U jednu tepsiju poređajte kao harmoniku kore za pitu, a potom napravite fil od jaja, šećera, kiselog mleka, ulja, brašna i praška za pecivo i kakaa.

Skuvajte agdu koju ćete ostaviti da se prohladi.

Sirup preko kolača ajle
foto: Printscreen/Youtube

Zagrejte rernu na 200 stepeni i kore pecite oko 10 minuta, pa preko pečenih kora izlijte fil.

Kolač pecite na 180 stepeni oko pola sata.

Hladnim šerbetom prelijte topao kolač.

Kolač ajle u plehu
foto: Printscreen/Youtube

Ostavite kolač da upije šerbet, a onda ga stavite u frižider.

Ovakav desert Turkinja će vas oduševiti.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR