Glas Javnosti

Otkrivamo vam recept za domaći jogurt

Hrana
Autor: Glas javnosti

Stalno ćete ga praviti.

Zahvaljujući brzom načinu života, sve više ljudi se odlučuje da kupuje gotove namirnice umesto da ih sami pripremaju. Međutim, domaće namirnice su neuporedivo ukusnije od kupovnih, a to posebno važi za jogurt. Priprema domaćeg jogurta je veoma jednostavna, a za to su vam potrebna samo dva sastojka.

Sastojci:

  • 2 l mleka
  • 200 ml gotovog jogurta

Prvo što treba da uradite jeste da mleko sipate u šerpu i zagrejete ga na srednje jakoj temperaturi, sve do tačke zagrevanja, ali ne do ključanja. Nakon toga, mleko ostavite da se prohladi. Kada se mleko rashladi, dodajte šolju mleka i pola šolje jogurta, i mešajte dok se jogurt u potpunosti ne rastvori u mleku. Zatim sipajte razmućeni jogurt u preostalo mleko, neprestano mešajući.

Nakon toga, pokrijte šerpu, umotajte je u kuhinjske krpe i stavite je u hladnu rernu. Uključite rernu na otprilike 50 stepeni i ostavite jogurt da odstoji najmanje četiri sata, ili idealno preko noći. Važno je napomenuti da što duže stoji u rerni, jogurt će biti gušći.


Kada dostigne željenu gustinu, izvadite jogurt iz rerne. Ukoliko se surutka uhvatila po vrhu, pažljivo je iscedite ili jednostavno umešajte žicom za mućenje.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR