Glas Javnosti

Hrana koja sagoreva masnoću zabluda ili ...

Hrana
Autor: Glas javnosti

Zašto bi trebalo da vežbamo i jedemo zdravo kad postoje namirnice koje mogu da rastope masnoću u telu?

Ljudi traže lak način da izgube mnogo uz što manje truda - prenosi Agroinfo.rs.

Kofein pojačava sagorevanje masti

Kofein u kafi i zelenom čaju stimuliše telesnu proizvodnju toplote i tako troši više energije. Kofein pre služi za podsticanje na veće vežbanje, odnosno daje više energije za vežbanje. Ako uzmete kofein, a zatim sedite po ceo dan, kofein čini vrlo malo. Ko konzumira više kofeina, ne postiže bolje efekte. Suprotno tome, previše kofeina izaziva drhtanje i ubrzano srce.

 

Vitamin C vas čini vitkim:

Mišljenja mnogih je da agrumi zbog svog sadržaja vitamina C sagorevaju masti u telu. Jedini problem je: da biste postigli takav efekat, morali biste pojesti tone citrusa. Ili uzmite previše prevelike doze vitamina C u obliku tableta. Naročito kada se pojede više voća, to dovodi do veće ravnoteže kalorija, što zauzvrat ne pomaže kod gubitka kilograma.

Začinjena hrana:

Ako dobro začinite svoju hranu sa čilijem, sagoreće te svoju masnoću. Nažalost, ali od toga neće biti ništa. Vruća supstanca kapsaicin koju sadrži stimuliše varenje. Ali supstanca ne stimuliše sagorevanje masti.

L-karnitin:

Koji bi trebalo da ubrza sagorevanje masti, supstanca se nalazi u mesu i mlečnim proizvodima, na primer. L-karnitin je aminokiselina koja se skladišti u mišićima. Ali i ovde su najnovije studije pokazale da povećan unos L-karnitina ne znači da ga telo istovremeno skladišti. Istina je: aminokiselina se jednostavno ponovo izlučuje i ne donosi vam apsolutno ništa. Sada možemo da zaključimo da hrana koja sagoreva masnoću, nije čarobna hrana od koje će kilogrami sami nestajati, već će samo malo olakšati dugoročno mršavljenje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR