Glas Javnosti

ХОРОР: Клиника за инфективне и тропске болести "спремана за пријем пацијената" оболелих од корона вируса

Vesti
Autor: Glas Javnosti / Stevan Banković

И поред уверавања министра здравља и медицинских стручњака да је Србија спремна за потецијалну епидемију која нас окружује, стање у ком се налази надлежна болничка установа не улива ни трунку поверења

На друштвеним мрежама се ових дана појављују слике са Инфективне клинике, од којих се диже коса на глави. Болничке собе, тоалети, као и остале просторије су буквално у стању распадања. Суморна слика и амбијент у коме леже болесници, сам по себи је толико депресиван, да пацијент пре може себе да замисли како ће из те болнице изаћи "са ногама напред", него што ће дочекати оздрављење.

Годинама у ову установуи није ништа улагано и када би дошла инспекцијска контрола, објекат  би сигурно био моментално затворен .

Многи су сагласни, да је боље да је за лечење адаптирана нека спортска хала или неки дриги објекат, где би хигијенски услоби били адекватнији.

Власти су пре неколико недеља помпезно најављивале реконструкцију објекта, што јесте добро, али с обзиром да се на инфективну тренутно примају пацијенти, од почетка реконструкције до даљег неће бити ништа. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR