Glas Javnosti

HAPŠENJE U KRUŠEVCU: Uhapšen ”vojvoda Paja” zbog šverca oružja i pripreme atentata na Milana Kneževića

Vesti
Autor: Glas javnosti

Pripadnici Vojnobezbednosne agencije su u okolini Kruševca lišili slobode Mirka Velimirovića iz Zubinog Potoka, koji je u trenutku hapšenja kod sebe imao putnu torbu sa automatskom puškom i dva pištolja.

Zbog krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, Velimirović je priveden nadležnom javnom tužiocu.

Podsetimo, ”Vojvoda Paja” je bio neformalni ”prikriveni agent-provokator” Milivoja Katnića u montiranom procesu „državni udar“, dok je pominjan i kao član kriminalne grupe koja je planirala ili i dalje planira da izvrši likvidaciju Milana Kneževića, kada je, prema saznanjima Generalnog konzulata Republike Srbije u Cirihu, bio zadužen da nabavi i na područje Crne Gore prebaci oružje kojim bi se izvršila Kneževićeva likvidacija, dok bi neposredni izvršilac ubistva bio albanski terorista Fljorim Ejupi.

Mirko Velimirović će se, po našim saznanjima, suočiti i sa pitanjima oko šverca oružja u procesu za ”državni udar”, a po krivičnoj prijavi koju su Andrija Mandić i njegov advokatski tim podigli protiv njega i Milivoja Katnića.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR