Glas Javnosti

PRVI PORAZ PARTIZANA U SEZONI: Crno-beli izgubili od Andore

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Partizana izgubili su od Andore u gostima sa 61:60 u četvrtom kolu A grupe Evrokupa.

Crno-beli imaju skor 3-1, baš kao i Andora.

Partizan u narednom kolu Evrokupa čeka sudar sa Lijetkabelisom kod kuće 17. novembra, a tri dana pre toga crno-beli se sastaju sa Crvenom zvezdom u derbiju ABA lige, u kojoj Obradovićev tim zasad ima svih sedam pobeda.

Imali su crno-beli šut za pobedu, ali je Aleksa Avramović promašio sa centra, nakon što je Jelinek promašio oba penala, drugi namerno. Prethodno, ključni koš na meču dao je Klevin Hena iz vrlo teške pozicije sa poludistance za 61:58. Pre i posle toga je Trifunović promašio po trojku, naročito na prvoj nije imao sreće.

Partizan je nešto slabije počeo meč, gubio dosta lopti, te je na semaforu stajalo 16:10 za Andoru. Međutim, predvođen Ledejem i Avramovićem, uz podršku Mura, Obradovićev tim pravi seriju 20-3 i dolazi do 11 poena prednosti, prenosi N1. 

Na poluvremenu je bilo +8, ali u trećem periodu je Partizan dao samo dva koša iz igre, ukupno osam poena. Bilo je i -10, ali Panter se probudio i sa sedam vezanih poena doneo crno-belima vođstvo 56:55 na nešto manje od pet minuta do kraja

Ipak, Andora uspeva da odgovori i da na već opisani način stigne do trijumfa.

Najbolji kod crno-belih bio je Zek Ledej sa 12 poena (4-10 iz igre) i 10 skokova, dok je Kevin Panter ubacio 13 poena (3-13 iz igre). Aleksa Avramović dao je 8 poena (4-9 iz igre), uz 7 skokova, 2 asistencije i 5 ukradenih lopti, a po 6 poena postigli su Jam Madar (3-10 iz igre) i Dalas Mur (2-6 iz igre).

Andoru je predvodio Viktor Aretaga sa 15 poena (6-10 iz igre) i 4 skoka, bivši igrač Partizana Kodi Miler-Mekintajer upisao je 11 poena (5-10 iz igre), 10 skokova i 2 asistencije, a dvocifreni su bili i Jelinek i Pauli sa po 10 poena.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR