Формиран Кризни штаб у МСП

MSP_Insajder

Кризни штаб у МСП формиран је одлуком министра спољних послова Ивице Дачића.

 

У циљу пружања помоћи нашим грађанима у иностранству одлуком првог потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Србије Ивице Дачића формиран је Кризни штаб у МСП- у. Улажу се напори да се реше проблеми наших грађана и организујуе њихов повратак ако је то неопходно. Уједно, Министарство спољних послова још једном апелује на све грађане да не крећу на пут уколико имају могућност да остану у својој земљи.

Сва дипломатско- конзуларна представништва Републике Србије у овом тренутку у свету пружају конзуларну помоћ нашим грађанима, упркос тешким условима са којим се суочавају у раду. Након увођења рестриктивних мера већине страних држава, грађани Републике Србије, у великом броју затечени су на одређеним дестинацијама без могућности наставка планираног пута у Републику Србији. Реч је о грађанима које у страним државама затекли на службеним и туристичким путовањима, на лечењу од малигних и других тешких болести, студентима и сл.

Од увођења ванредног стања у Републици Србији, 15. марта 2020. године, Министарство спољних послова ангажовано је и на помоћи страним држављанима које је мера забране уласка/ транзита у Републику Србију затекла на путу ка матичној држави или на самој граници Републике Србије.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Америчка берза затворена је са највећим падом од 1987. године – индекси су се обрушили за 7,9 до 9,3 одсто, упркос значајним мерама подршке, које су најавиле Федералне резерве САД.

Prema istraživanju naučnika sa uglednog Univerziteta u Oksfordu, Hrvatska, Srbija i Slovenija imaju najstrože mere zaštite od pandemije virusa Covid-19 na svetu.

Posteljina je namenjena ljudima koji zbog korona virusa svakodnevno pristižu u bolnicu

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone