Glas Javnosti

Формиран Кризни штаб у МСП

Vesti
Autor: mfa.gov.rs

Кризни штаб у МСП формиран је одлуком министра спољних послова Ивице Дачића.

 

У циљу пружања помоћи нашим грађанима у иностранству одлуком првог потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Србије Ивице Дачића формиран је Кризни штаб у МСП- у. Улажу се напори да се реше проблеми наших грађана и организујуе њихов повратак ако је то неопходно. Уједно, Министарство спољних послова још једном апелује на све грађане да не крећу на пут уколико имају могућност да остану у својој земљи.

Сва дипломатско- конзуларна представништва Републике Србије у овом тренутку у свету пружају конзуларну помоћ нашим грађанима, упркос тешким условима са којим се суочавају у раду. Након увођења рестриктивних мера већине страних држава, грађани Републике Србије, у великом броју затечени су на одређеним дестинацијама без могућности наставка планираног пута у Републику Србији. Реч је о грађанима које у страним државама затекли на службеним и туристичким путовањима, на лечењу од малигних и других тешких болести, студентима и сл.

Од увођења ванредног стања у Републици Србији, 15. марта 2020. године, Министарство спољних послова ангажовано је и на помоћи страним држављанима које је мера забране уласка/ транзита у Републику Србију затекла на путу ка матичној држави или на самој граници Републике Србије.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR