Glas Javnosti

Evropa i korona - šta posle?

Vesti
Autor: Новости

"Европа после короне више никада неће бити иста", тврди посланик у немачком Бундестагу, Јосип Јуратовић, позивајући се на истраживања.

 

Директор Института “Lothar Wieler”, Роберт Коха у уторак је упозорио да би ова здравствена криза могла потрајати пуне две године. Узимајући у обзир изречено, посланик у немачком Бундестагу, Јосип Јуратовић, тврди да ЕУ више никада неће бити иста након пандемије корона вируса.

 

“Предузете су бројне мере попут престанка рада школа и угоститељских објеката до затварања државних граница, а све да би се успорило ширење вируса и купило време потребно да се направи вакцина. Научници на томе раде пуном паром. Спроводе се бројне мере - кафићи, клубови, дискотеке и пабови морају бити затворени, баш као и позоришта, концертне дворане и музеји. Циљ је да се смање друштвени контакти, међутим, треба одржавати економски живот, снабдевање енергијом и медицинску негу”, рекао је Јуратовић, посланик СДП.

 

Јуратовићева прогноза је песимистична, а једино истиче већ сада сигурно да ће корона вирус увелико променити наше животе у будућности, посебно у радној сфери, али и да ће привреда све више почети да се организује на националном плану.

 

"У сваком случају,  прича о економском расту је завршена, а Европу чекају велике промене", нагласио је Јуратовић.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR