Glas Javnosti

Epilog tri apokaliptična sata u Beogradu! Umesto da završe u odvodima, kiše poplavile ulice, podvožnjake i podrume (FOTO+VIDEO)

Vesti
Autor:

Posle sinoćnjeg nevremena koje je u potpunosti paralisalo Beograd, pretvorivši ulice u bujične tokove, situacija se, pre svega, u saobraćaju vratila u normalu.

Kišna kanalizacija još jednom nije mogla da primi svu vodu, a iako nijedan deo prestonice nije pošteđen, najgore je prošla Autokomanda, gde su brojni lokali pretrpeli veliku štetu.

Kaldrma koja je pre nepuna 24 sata čvrsto stajala ispred stadiona Partizana, a koju je voda spustila na kružni tok, samo je jedan od tragova koji dokazuju da je prethodne večeri Autokomanda bila kolapsna tačaka broj jedan u Beogradu.

A kada se voda povukla, ostalo je blato. Blato koje se sa kolovoza može očistiti, ali šta je sa onima koji će još ko zna koliko dugo biti u blatu do guše. 

"Pogledajte ovu katastrofu, sve uništeno, čistio sam do pet ujutru i užas"

Voda je bila do plafona", kažu građani.

Svedočenja vlasnika lokala na Autokomandi staju u jednu rečenicu. Nikada nije bilo ovako.

"Sve je bilo srušeno, urušeno, policu za hleb ne mogu da nađem otišla niz ulicu, stolicu sam našla 100 metara od lokala, ženi iz kuhinje se noga zaglavila, čupali su joj nogu da može da izađe. Ovo je gore od totalne štete jer to je materijalna stvar, a ja kapiram da ćemo u jednom trenutku svi da poludimo, ne znam, sad ću sa tatom da vidim da izađem iz lokala jer ovo je nerealno", kaže Suzana Lučić.

U tri apokaliptična sata u glavnom gradu palo je 50 litara kiše po kvadratu i nijedan deo prestonice nije bio pošteđen. Iz šahtova je i danas izbijala voda, u podzemnim prolazima se njen nivo gotovo neprimetno spuštao, automobili su se širom grada satima sušili, a precizno 420 kontejnera je posle nekog vremena vraćeno na svoje mesto.

Podrumi ispražnjeni, džakovi napunjeni. Kažu, ne ponovilo se, a dobro znamo da će kišna kanalizacija u Beogardu pasti i na mnogo lakšem testu.

(izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR