Glas Javnosti

EPILOG PROTESTA: Krv i zapaljeni automobili; povređeno 43 policajca i 17 demonstranata; privedeno 23 lica

Vesti
Autor: Glas javnosti

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je u sinoćnom protestu u Beogradu povređeno minimum 43 policajca, 17 demonstranata, kao i da je privedeno 23, kako je rekao, huligana. Zapaljeno je i 5 službenih vozila i povređeno 3 konja.

On je kao inicijatore ulaska u Skupštinu Srbije označio Damjana Kneževića i Srđana Noga, s tim da je samo uhapšen Knežević, koji će danas biti priveden kod sudije. Za Noga će se konsultovati sa tužilaštvom ima li elemenata krivičnog dela.

- Bio sam bio sam izuzetno iznenađen, uopšte nismo očekivali da neko može da se odluči da kamenicama i drugim predmetima iskaže nezadovoljstvo, da u jednom trenutku jedna grupacija reaguje na taj način prema policiji. Bilans je veoma ozbiljan, imali smo 43 povređena policijska službenika, a jedan deo se nije ni javio za pomoć jer imaju lakše povrede. Policajci koju su teže povređeni imali su krvave glave, noge... I među demonstrantima ima povređenih, njih je 17, a dijagnostika će utvrditi imaju li teže ili lakše povrede - naveo je Rebić.

On je rekao da je policija uspela da uspostavi javni red i mir nakon nekoliko sati, jer je jedan broj huligana kamenicama, i drugim predmetima pokušavao da ugrozi živote policajaca, i da uđu u Skupštinu.

-Bilo je u jednom trenutku oko 200 policijskih službenika. Kako se taj broj (demonstranata) povećavao i mi smo dovodili druge snage. Priveli smo jedan broj huligana - 23 je privedeno i u policijskom su zadržavanju - kazao je on i kao inicijatore ulaska u Skupštinu označio  Damjana Kneževića i Srđana Noga:

- Oni oni su pozivali ljude i bili inicijatori ulaska u Skupštinu ali ne mogu da kažem da su i organizatori protesta, to ćemo videti. Knežević će u toku dana biti priveden nadležnom sudu a za Noga ćemo videti sa tužilaštvom da li u njegovom ponašanju ima elemenata krivičnog dela.

Rebić je kazao da se završilo sve jutros oko 3. 30 sati  i da je posle toga bilo tužno prošetatati ulicama Beograda. 

Na pitanje da li je ovo pokušaj obaranja vlasti kazao je će se i to videti sa tužilaštvom.

- Ukoliko proceni da ima elemenata za to krivično delo svakako ćemo postupati u narednom periodu tim povodom- kazao je Rebić.

(Izvor: Telegraf.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR