Glas Javnosti

EKSKLUZIVNO! Isplivale slike masakra nad Srbima: Pogledajte zlodelo HRVATSKE VOJSKE nad više od 80 CIVILA među kojima su bila deca! (FOTO 18+)


Autor: Glas Javnosti

Masakr u Bravnicama se desio 13. septembra 1995. kada su pripadnici Hrvatskog veća odbrane i Hrvatske vojske kod mesta Bravnice u opštini Jajce streljali 81 srpskog civila iz Donjeg Vakufa.

Pripadnici 4. gardijske brigade Vojske Republike Hrvatske koji su isti dan ušli u Jajce, presreli su kolonu sa srpskim izbeglicama iz Donjeg Vakufa, prvo je ispaljena granata na autobus koji je bio na čelu kolone, a koji je zapaljen, a potom su iz vatrenog oružja pucali i na ostale civile.

U napadu je ubijena 81 osoba, od čega su njih 8 bili deca. Ranjeni i zarobljeni civili su prebačeni na teritoriju Hrvatske, odakle su kasnije razmenjeni. Najmlađa žrtva imala je 3, a najstarija 91 godinu.

Na lokalitetu Carevo Polje kod Jajca su tokom 1998. ekshumirani posmrtni ostaci 57 srpskih civila, dok se 24 osobe i dalje vode kao nestale.

Hrvatska javnost je za ovaj zločin optužila nekadašnjeg hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića, te generale Tihomir Blaškić, Stanko Sopta i Mario Petrović. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR