Glas Javnosti

ZRENJANIN NEMA ISPRAVNU VODU ZA PIĆE, a fabrika vode prodata Izraelcima!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Iako godinama imaju neispravnu vodu za piće, problem koji otežava ćivot Zrenjanincima, vlasništvo fabrike za vodu otišlo je u ruke stranima!

Dok Zrenjanin čeka na ispravnu vodu, vlasništvo u privatnoj fabrici vode u ovom gradu promenjeno je u korist zemunskog privrednog društva SAR DOO iza kojeg stoji izraelac Meir Avital.

Najpre je sredinom jula firma Grupo Zilio DOO Beograd, odnosno firma Nenada Obradovića „Sinetreh“ koja ja vlasnik pogona u Zrenjaninu promenila naziv u Fabrika vode DOO Beograd, da bi 11. avgusta 65 odsto vlasništva u Fabrici vode DOO preuzelo zemunsko privredno društvo SAR DOO.

Iza firme SAR DOO Zemun, koja je osnovana pre godinu dana, sa po 50 odsto udela stoje izraelska kuća Rimon consulting and menagment services i privredno društvo OMA DOO.

Većinski vlasnik ove firme je Izraelac Meir Avital.

Izrealski privrednik, sa svojom „Avital grupom“, posluje u Srbiji od 2002. godine i ulaže u razliite oblasti a prošle godine u junu je prisustvovao sastanku premijerke Ane Brnabić prilikom posete Zrenjaninu, kada se tražilo rešenje za novoizgrađeni pogon prečistača vode.

Ova fabrika u više navrata isporučivala je vodu građanima ali je njen rad često prekidan zbog kvarova i dorađivanja pogona.

Od početka epidemije korona virusa fabika vode imala je problem sa pristikom u mreži, pa je zbog negodovanja građana  gradski JKP Vodovod preuzeo kompletno snabdevanje grada vodom zbog čega se Zrenjaninci sada snabdevaju žutom i neispravnom vodom.

Prema ugovoru koji je grad sklopio sa investitorom 2015. godine, potrebno je da novi pogon prečistača vode isporučuje najmanje 300 litara prečišćene vode u sekundi.

U iščekivanju da prečišćena voda poteče slavinama i da zabrana upotrebe vode iz gradske vodvodne mreže bude ukinuta, zrenjaninski aktivisti sračunali su na osnovu skupštinskih odluka da je iz budžeta Zrenjanina do sada isplaćeno preko 80 miliona dinara firmama Nenada Obradovića.

Inače, ovog proleća on je sa još dvojicom odgovornih lica u zrenjaninskom JKP Vodovod pritvoren pa pušten, u okviru istrage o privrednim malverzacijama Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

(Glas javnosti/Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR