Glas Javnosti

Putovanje autom ili kamperom: Jednu stvar morate obavezno imati kod sebe

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Planirate putovanje i želite biti spremni bez stresa? Evo nekoliko korisnih saveta kako organizovati stvari i osigurati da ne zaboravite ništa važno.

Pravljenje spiska je ključno
Duže ili avanturističke ture zahtevaju detaljan plan. U zavisnosti od vrste putovanja i sezone, prilagodite spisak. Na primer, za planinarenje, posvetite pažnju obući i odeći, dok kamperi trebaju razmišljati o opremi za spavanje i higijeni. Ipak, određene stavke su esencijalne, bez obzira na destinaciju.


Jedna od tih ključnih stavki je voda. Bez obzira na planirane pauze, uvek imajte najmanje dva litra vode. To može biti presudno u neočekivanim situacijama.

Organizacija je ključna
Danima pre polaska, pripremite stvari koje ćete sigurno koristiti: odeću, putne torbe, punjive baterije, dokumenta itd. Ovo će vam pomoći da smanjite stres tokom pakovanja. Razvrstajte stvari po kategorijama kako biste održali preglednost.


Manji organizatori su vaši prijatelji na putovanju. Imajte ih za svaku kategoriju na vašem spisku. Koferi su praktični za automobile, ali ranac je neophodan za šetnje ili svakodnevne aktivnosti.

Očekujte neočekivano
Vodootporna kesa za prvu pomoć štiti vaše stvari od vlage. Ne zaboravite na osnovne stvari poput kreme za sunčanje, repelenta, i vazelina. Održavajte opremu i uvek nosite punjač, eksternu bateriju i prednju lampu.

Ne pretrpavajte se odećom
Imajte kvalitetne cipele, laganu jaknu i rezervni pokrivač. Naočare za sunce su obavezne, a prva pomoć treba uključivati analgetike i lekove protiv alergija.


Na kraju, pre nego što zatvorite torbu, proverite spisak i obeležite svaku stavku. Ovako ćete biti sigurni da niste ništa zaboravili i spremni ste za putovanje.

Glas javnosti/D06H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR