Glas Javnosti

Sat inspirisan taksijem iz 90-ih: Tiffani & Co nadmašio sve

Moda
Autor: Glas javnosti

Tiffany & Co. je predstavio sat vredan 50.000 dolara koji nudi šarmantan i vintage pristup tradicionalnim časovnicima...

Inspirisan retro taksijem iz 1950-ih godina u Njujorku, Tiffany Taxi savršeno dočarava prolaznost vremena, podsećajući nas na njujorške taksije koji obave gotovo 800 vožnji mesečno. Sat ima prepoznatljiv dizajn inspirisan detaljima repnih branika iz Zlatnog Doba automobila, s dodatkom žutog taksi znaka iznad prednjeg stakla. Aluminijumsko kućište s tirkiznom bojom, karakterističnom za Tiffany, odiše elegancijom, dok logo ovog luksuznog brenda blista na registarskoj tablici.


Važno je napomenuti da iako se čini kao fantastičan kolekcionarski predmet, Tiffany Taxi je ipak časovnik. On se ističe po dva nezavisna mehanizma s vlastitim izvorima napajanja: jedan za prikazivanje vremena u vozačkom sedištu i drugi za simulaciju pokretanja motora. Vreme se očitava na rotirajućim diskovima od nerđajućeg čelika koji se nalaze na filterima za vazduh, a podešava se pomoću trokrake volanske osovine.


Foto: Tiffani & Co

Ono što čini ovaj časovnik još intrigantnijim je drugi mehanizam koji omogućava vlasniku da "pokrene" motor. Okretanje ključa aktivira klipove u V-8 motoru, pružajući simulaciju pokreta. Ručica menjača dodatno doprinosi iskustvu, omogućavajući funkcije poput navijanja mehanizma za vreme, pokretanja motora ili postavljanja na neutralan položaj.


Sve ove impresivne karakteristike smestile su se u kućištu dimenzija 5,5 x 7,4 x 18,6 inča, s težinom od 5 kg. Tiffany Taxi je stigao pravovremeno za prazničnu sezonu, dostupan po ceni od 50.000 dolara. Ako želite još ekskluzivniju verziju, posetite lokaciju na 727 Fifth Avenue u Njujorku, gde je izložena posebna verzija s zlatnom i plavom registarskom tablicom "NY-727" u čast adrese, po ceni od 52.000 dolara.

Glas javosti/LL

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR