Glas Javnosti

MOŽE I OVAKO: Recept za ajvar od barenih paprika

Hrana
Autor: Glas javnosti

Za ovakav ajvar ne morate birati idealne paprike. One mogu biti i male i krive, ali bitno je da su mesnate.

Sastojci:

– 1 kg crvenih paprika (očišćenih)


– 300 g očišćenog patlidžana

– 2-3 ljute paprike (opciono)

– 2- čena belog luka

– 1 kašika soli (ravna)

– 1 kašika šećera (opciono)

– 1,5-2 dl ulja

– 1 kašičica sirćeta

Za marinadu:

– 1 l vode

– 1 kašika soli

– 1 kašika šećera

– 2-3 kašike sirćeta.

Od ove količine ćete dobiti 3 teglice od 370 ml.


Priprema:

Sjedinite sve sastojke za marinadu i stavite da provri. Dodajte papriku i patlidžan isečene na manje komade i blanširajte nekoliko minuta na visokoj temperaturi. Blanširano povrće ređajte u đevđir ili cediljku.

Kada se ocedi, sameljite na mašini za meso. Dodajte so, šećer, sitno iseckan beli luk i ljutu papriku. Zagrejte ulje, dodajte smesu od povrća i pržite oko pola sata.

Na kraju dodajte sirće, sipajte u tegle, zapecite, pasterizujte…

Čuvajte na uobičajen način.

Prijatno!



Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR