Glas Javnosti

"Зиђин" оживљава рудник бакра Ново Церово

Ekonomija
Autor: Glas Javnosti / RTS

Компанија "Зиђин Бор копер" почела је раскривање рудника бакра Ново Церово, трећег у саставу овог рударског комплекса, чији се капацитет процењује на два и по милиона тона руде годишње, а век експлоатације на седам година.

Помоћник генералног директора "Зиђин Бор копер" Ху Схаохуа најављује да се прве количине бакра из овог рудника очекују почетком јуна и подсећа да компанија од октобра 2019. године континуирано обнавља и унапређује рударску производњу.

Уместо старе примарне дробилице, купљена је нова чељусна дробилица, а наручена је и терцијарна дробилица, ради боље прераде и ситније руде у млинским секцијама, истиче Ху Схаохуа.

Прву количину оксидне руде "Зиђин Бор копер" планира да пропусти кроз постројење средином маја и тада спроведе експеримент флотирања, који би требало да покаже колико ће бити искоришћење метала при преради такве руде. 

Како каже директор "Зиђин Бор копера", оживљавање производње у Церову велика је прекретница у повећању производње бакра и значајан напредак компаније у првом кварталу 2020. године.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR