Glas Javnosti

SUTRA NA RAČUNIMA NOVIH 10.000 DINARA: U januaru povećane plate za sedam odsto

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali najavio je da će zdravstveni radnici sutra dobiti po 10.000 dinara jednokratne novčane pomoći.

Prema njegovim rečima to je nastavak kontinuirane podrške zdravstvenim radnicima, ali i način da im država još jednom kaže hvala za sve što čine za svoju zemlju i građane.

- Kao što smo i obećali, u petak, 14. januara, zdravstveni radnici u Srbiji, njih 122.462, dobiće novčanu pomoć u iznosu od po 10.000 dinara. Reč je o zdravstvenim radnicima koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, u vojno-zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite, čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije- rekao je ministar Mali.

Prema njegovim rečima, podrška države zdravstvenim radnicima je kontinuirana, i ogleda se, kako kroz jednokratna davanja, tako i kroz redovna povećanja plata.

Siniša Mali je podsetio da su u novembru 2019. godine plate medicinskih sestara povećane za 15 odsto, a lekarima za 10 odsto.

- Kada je počela pandemija korona virusa 2020. godine, jedna od prvih mera koju smo doneli bilo je novo povećanje plata medicinskim radnicima za još 10 odsto. Potom su, u novembru iste godine, svi zaposleni u zdravstvenim ustanovama dobili jednokratnu pomoć od 10.000 dinara- podsetio je ministar finansija.

Zatim su, podsetio je Siniša Mali, od 1. januara 2021. godine, zdravstvenim radnicima ponovo povećane plate za 5 odsto, a novo povećanje su imali i od 1. januara ove godine. 

- Zdravstvenim radnicima su od 1. januara ove godine povećane plate, ovoga puta za 8 odsto, baš kao i zaposlenima u Ministarstvu odbrane, zaposlenima na poslovima zdravstvene zaštite i negovateljicama u ustanovama socijalne zaštite, lekarima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i zdravstvenim radnicima u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije- naveo je ministar Mali, dodajući da su ostali zaposleni u javnom sektoru od 1. januara ove godine dobili povećanje plata od 7 odsto.

Ministar je istakao i da su veoma važni uslovi rada u zdravstvenim ustanovama, zbog čega država svake godine izdvaja sve više sredstava iz budžeta kako za nabavku neophodne medicinske opreme i lekova, tako i za rekonstrukciju i izgradnju kliničkih centara, bolnica i domova zdravlja.

- To je još jedan način da zdravstvenim radnicima kažemo hvala za sve što su učinili i što čine za svoju državu i za svoj narod u ovim teškim vremenima pandemije korona virusa. Država je tu za zdravstvene radnike, brine za njih i spremna je da im pomogne- naveo je Siniša Mali.

BONUS VIDEO: SRBIN OTKRIVA KOJE SU TO METODE U OBRAČUNU SA LJUDIMA: Kina vlada svetom preko parapsihologa

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR