Glas Javnosti

ZAVRŠAVA SE TROMESEČNI MORATORIJUM NA OTPLATU KREDITA BANKAMA 

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Pauza od tri meseca u otplati kredita za sve koji su prihvatili ovu mogućnost Narodne banke Srbije završava se do kraja juna. Službenici banaka koje posluju na našem tržištu već su počeli da pozivaju klijente i obaveštavaju ih da od 1. jula prestaje da važi moratorijum i da će početi da im pristižu dugovanja na naplatu. Osim najave da se uskoro otplata nastavlja, bankari podsećaju klijente i da će

Kada je klijentima nuđena opcija tromesečnog moratorijuma na osnovu odluke NBS rečeno je da kamate za tri meseca pauze neće biti oproštene. 

Prema ovoj odluci, rok otplate se produžava za tri meseca, ali se obračunava kamata za ta tri meseca i raspoređuje se na preostale rate, zbog čega će rate biti uvećane za taj iznos tromesečne kamate. Svaki klijent će dobiti novi plan otplate kredita.

Pauzu u otplati kredita – moratorijum – prihvatilo je 94 odsto zaduženika i 92,9 odsto preduzeća u Srbiji, podaci su Udruženja banaka Srbije (UBS). Kako je ranije saopšteno iz UBS, ukupan iznos kredita koji su bili obuhvaćeni tromesečnim moratorijumom iznosio je oko 2 milijarde evra.  

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR