Glas Javnosti

Naš poznati harmonikaš nekada nije imao ni za mleko, a sada se kupa u parama

Estrada
Autor: Glas javnosti

Kao dete je sebi obećao da će kao čuveni harmonikaši ležati na asfaltu u selu u Srbiji koje je poznato po dobrom bakšišu, dok ga obasipaju švajcarcima

Harmonikaš Borko Radivojević u svojoj branši slovi za kralja bakšiša, a neretko putem Instagrama objavljuje snimke i fotografije gde ga kite. Ipak nije bilo tako oduvek. Borko se setio svojih početaka i teškog perioda, kada je kod njega vladala nemaština.

Kako je priznao nije imao ni 100 dinara u džepu za mleko deci.

- Pamtim situaciju kad nisam imao novac detetu da kupim mleko koje je koštalo 100 dinara. To je velika škola u životu i nešto što je meni ostalo za ceo život i što ću pamtiti dok sam živ. Kad izađem, imam 800 ljudi oko sebe, drugara, prijatelja, a tada sam možda imao dvojicu. Sve to pamtim - otkriva Borko, pa nastavlja:


- Najveći uspeh mi je porodica, imam troje zlatne dece i suprugu, koja je je u mnogim situacijama pametnija od mene. Ona je održala zdravu porodicu.

- Da su me pitali da sviram koncert u Karnegi holu u Njujorku ili igranku u Vezičevu, selu u Srbiji poznato po dobrim bakšišima, uvek bi izabrao Vezičevo. Sećam se kad sam bio mali, možda šest, sedam godina da sam imao, slušao sam priče kako su čuveni harmonikaši u to vreme ležali na asfaltu u Vezičevu, a domaćini ih obasipali švajcarskim francima. Tad sam, kao dete, sebi obećao da ću svirati i ja u tom selu i jesam - zaključuje Borko.



Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR