Glas Javnosti

Za deset dana 51,2 miliona dinara za kazne

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Najviše kazni bilo je 29. marta - čak 207, u ukupnom iznosu od 10,3 miliona

Ukupno 1.049 novčanih kazni u iznosu od 51,268 miliona dinara izrekle su prekršajne sudije od 21. marta, kada su uvedene mere zabrane i ograničenja kretanja, pa sve do utorka. Najviše kazni bilo je 29. marta - čak 207, u ukupnom iznosu od 10,3 miliona.Pred sudijama se dnevno nađe po stotinak i više ljudi koji krše policijski čas, kao i po šezdesetak starijih od 65, koji ne poštuju zabranu kretanja. Policija pojedince zatiče na ulici i po više puta, a ima čak i onih koji beže iz samoizolacije baš u vreme policijskog časa!
Zbog kršenja popodnevne i noćne zabrane kretanja dosad je procesuirano 542 ljudi, zbog kršenja naredbe o ograničenju kretanja starijih od 65 godina njih 506 i troje za šetanje po parku ili rekreativnoj površini.

I dok oni koji se oglušuju o ove mere države za sprečavanje širenja virusa korone plaćaju visoke kazne, građani koji ne poštuju samoizolaciju završavaju u karantinima pri posebnim pritvorskim jedinicama u KPZ Požarevac, Vršac i Pirot. U utorak ih je bilo 138. Najviše u Zabeli - 61.

Među pritvorenicima koji su u utorak dospeli u Zabelu našao se i dvadesetogodišnji A. V. iz Negotina, kog je policija uhapsila u Svilajncu. Ne samo da ga prilikom kontrole nije pronašla na kućnoj adresi, već je A. V. kršio i policijski čas. Ovaj Negotinac zvanično se nalazi u samoizolaciji od 15. marta, kada je došao iz Beča. Osim što mu je određen jednomesečni pritvor zbog oglušenja o nalog da boravi u kući, protiv njega je podneta i prekršajna prijava zbog kršenja mere zabrane kretanja.

Izvor. novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR