Glas Javnosti

VOL STRIT ČEKA NOVI CRNI PETAK! Brokeri u strahu od masovnih otpuštanja

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Vol Strit će verovatno ove godine srezati bonuse za 15-20% i privremeno otpustiti značajan broj ljudi. To je objavila američka konsultantska firma za kompenzacije Džonson Asošijejts.

Procene u izveštaju Alana Džonsona, koje finansijski profesionalci pomno prate, blaže su od onih koje je objavio ranije ove godine, ali otpuštanja bi mogla da budu znatna, prenosi Rojters.

Kompanije su primorane da brzo donose odluke, da smanje birokratske procedure tokom pandemije, i nalaze da im je potrebno manje zaposlenih da bi obavile određene poslove, rekao je Džonson.

"Tehnologija nam je pokazuje da nam ne treba toliko ljudi, ne treba nam toliko nivoa upravljanja... i da će radna mesta u mnogim sektorima biti nesigurna“, dodao je on.

Napominje, međutim, da smanjenje broja zaposlenih neminovno vodi ka povećanju troškova za otpremnine, te da kompanije neće želeti da budu percipirane kao tvrdice dok je ekonomija u recesiji a milioni ljudi bez posla.

Onima koji budu i dalje zaposleni, bonusi će biti strogo kontrolisani jer će banke uzimati u obzir sopstvene poslovne rezultate tokom korona krize kao je i pokret u SAD-u “Važni su životi crnaca”, ocenuje Džonson.

Suvlasnik ove konsultantke firme DŽon DŽonson napisao je da će se kontrola naknada za rad proširiti na glavne rukovodeće pozicije u javnim preduzećima.

"Uticaj Kovida-19 i nedavno fokusiranje na pravdu i jednakost, zahtevaće promišljeno analiziranje i balansiranje između poslovnih performansi, konkurentskih i društvenih prioriteta i očekivanja kupaca i zaposlenih. Ovo nije godina da se bude gluvonem", napisao je on.

(Izvor: Tanjug)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR