Glas Javnosti

VLADA SRBIJE PRODUŽILA UREDBU: Cene hrane ograničene i u martu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Vlada je izmenila Odluku o privremenoj zabrani izvoza evrodizela EN 590 kako bi se obezbedilo sigurno snabdevanje domaćeg tržišta derivatima nafte. Produženje privremene zabrane izvoza tog naftnog derivarta važi do 31. marta 2023. godine, saopšteno je nakon sednice. Danas je izmenjena i Uredba o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica koja će važiti do 31. marta. Između ostalog, doneta

„Na današnjoj sednici usvojena je Uredba o ograničenju visine cena derivata nafte koja se odnosi na Evro dizel i Evro Premium BMB 95 i važiće do 3. marta 2023. godine. Takođe, Odlukom o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte privremeno je smanjen iznos akciza na gasna ulja, olovni i bezolovni benzin za pet odsto, do kraja marta 2023. godine“, navela je Vlada.

Članovi Vlade doneli su Odluku o obrazovanju Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača koji će, kao stručno savetodavno telo, raditi na unapređenju sistema zaštite potrošača i saradnji nadležnih organa, organizacija i drugih nosilaca zaštite potrošača, saopšteno je nakon sednice, prenosi N1.


„Funkcija ovog tela je predlaganje mera i aktivnosti unapređivanja zaštite potrošača, učestvovanje u izradi Strategije, izveštavanje Vlade o stanju u ovoj oblasti i sprovođenju Akcionog plana. Prvi konsultativni Savet za zaštitu potrošača obrazovan je 2012. godine i pokazao se kao efikasan instrument za razmenu mišljenja relevantnih vladinih institucija, nevladinog sektora i nezavisnih stručnjaka u cilju unapređenja zaštite potrošača“, navela je Vlada Srbije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR