Glas Javnosti

VLADA DONELA UREDBU: Bespovratna POMOĆ turističkim vodičima i pratiocima!

Ekonomija
Autor: Glas Javnosti

Zbog posledica pandemije virusa korona, Vlada je donela uredbu kojom se predviđa bespovratna pomoć od 30.900 dinara licenciranim turističkim vodičima i pratiocima.

U saopštenju se navodi da novom uredbom o pomoći nisu obuhvaćene osobe koje su u radnom odnosu, imajući u vidu da će im pomoć biti isplaćena u okviru programa predviđenih za privredne subjekte.

Takođe, Vlada je utvrdila i Predlog zakona o izmenama Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2021. godine.

Popis je trebao biti sproveden u aprilu, ali je odložen zbog pandemije, te  će se sprovesti od 1. do 31. oktobra.

Na jučerašnjoj sednici Vlade usvojen je i Predlog zakona o muzejskoj delatnosti radi zaštite pokretnih kulturnih dobara – muzejske gradje, uz pooštravanje kaznene politike.

Vlada Srbije donela je i odluku o proglašenju stare i retke bibliotečke građe za kulturno dobro od izuzetnog značaja. Tom odlukom 720 starih rukopisnih i štampanih knjiga od 15. do 19. veka dobilo je najveću katogorizaciju zaštite.

Na sednici je usvojena i "Uredba o uslovima i kriterijumima uskladjenosti regionalne državne pomoći" kojom se 319.804.000 dinara daje za "Program podrške unapredjenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za 2021. godinu".

Danas je usvojena i "Uredba o pravilima i uslovima za dodelu pomoći male vrednosti“, usklađena s propisima EU, u skladu s obavezama iz Sporazuma Srbije i EU o stabilizaciji i pridruživanju.

 

(Glas javnosti/Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR