Glas Javnosti

VLADA DONELA UREDBU: 500 miliona dinara za otkup domaćeg mleka u prahu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ko ima pravo na ovaj vid podrške?

Vlada Srbije donela je uredbu kojom je utvrđena interventna mera podrške proizvođačima konditorskih proizvoda za otkup mleka u prahu domaćeg porekla, od 710 dinara po kilogramu, pri čemu ukupna vrednost državne podrške iznosi 500 miliona dinara.

U dokumentu, objavljenom u Službenom glasniku, navedeno je da se mera utvrđuje radi efikasnog i pravovremenog sprečavanja, odnosno otklanjanja tržišnih poremećaja, prouzrokovanih događajima i okolnostima koji su doveli, odnosno prete da dovedu do poremećaja na tržištu, prenosi portal Telegraf.


Pravo na podršku pripada proizvođačima registrovanim do kraja prošle godine za obavljanje delatnosti proizvodnje kakaoa, čokolade i konditorskih proizvoda. Uslov je da nemaju izrečenu pravnosnažnu sudsku ili upravnu meru zabrane obavljanja delatnosti, odnosno da nemaju osudu privrednog prestupa, te da nisu u likvidaciji ili stečaju.

Među uslovima je i da proizvođač ima izmirene dospele obaveze po osnovu javnih prihoda na dan podnošenja zahteva, kao i da ima važeću ponudu za otkup mleka u prahu proizvedenog od mleka domaćeg porekla izdatu od strane mlekare.
Zahtevi za podršku podnose se Upravi za agrarna plaćanja, prema javnom pozivu.

Subjekat može podneti samo jedan zahtev. Podrška preko uredbe iznosi od 710 dinara po kilogramu otkupljenog mleka u prahu, a u budžetu je za ovu namenu obezbeđeno 500 miliona dinara.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR