Glas Javnosti

RESTITUCIJA - REALNOST ILI TRIK (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

U svakom društvu, svakoj državi sveta, jedan od osnovnih stuboba stabilnosti je funkcionisanje pravne države i pravna sigurnost građana.

Na našim prostorima sa burnom istorijom i brojnim previranjima i ratovima često su povlačeni ishitreni potezi koji su nanosili štete i nevinima, procenjenim do 300 milijardi evra.

Da li smo kao društvo spremni da to priznamo i ispravimo, ili ćebrojne generacije ispaštati zbog nekih grešaka iz prošlosti, da li naša pravna država funkcioniše.

Naši gosti sa kojima smo imali veoma zanimljiv razgovor o restituciji, nepravdama, političkim i sudskim manipulacijama, maltretiranjima oštećenih i donkihotovskoj, često tragičnoj borbi za pravdu skoro 500.000 ljudi bili su:

- Član Udruženja Restitucija, RADOVAN ĐURIČIĆ,

- Oštećena naslednica, HADŽI DARINKA TATALOVIĆ, glumica

- Oštećeni naslednik, DOBROSAV JOVANOVIĆ, pravnik

Posebno su istaknuta zvanična zakonska rešenja uz konstataciju da li su pravedna i pravična, da li se šalje prava poruka narodu ili ne, koliki je mogući politički, birački uticaj tolike grupacije oštećenih, šta je sa onima koji se još nisu prijavili za restituciju i šta moraju da urade, koja su najbolja rešenja kako bi većina oštećenih bila zadovoljna a ne ponovo prevarena i dodatno oštećena.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR