Glas Javnosti

Turci ograničili izvoz u Izrael

Svet
Autor: Glas javnosti

Ograničenje izvoza najavljeno je nakon što je u ponedeljak Izrael odbacio zahtev Turske da se pridruži međunarodnim naporima vazdušnih pošiljki humanitarne pomoći za stanovnike Pojasa Gaze.

Ministarstvo trgovine Turske objavilo je danas da ukida izvoz proizvoda iz 54 kategorija u Izrael sve dok ne dođe do prekida vatre u Pojasu Gaze.

Ograničenje izvoza najavljeno je nakon što je u ponedeljak Izrael odbacio zahtev Turske da se pridruži međunarodnim naporima vazdušnih pošiljki humanitarne pomoći za stanovnike Pojasa Gaze, a ograničenja na izvoz uključuju, između ostalog, proizvode od gvožđa i čelika, opremu i proizvode za građevinu i mašine.

Turska, koja je osudila Izrael zbog ofanzive u gusto naseljenom Pojasu Gaze i pozvala na hitno primirje, poslala je do sada desetine hiljada tona humanitarne pomoći za civile u okupiranoj palestinskoj enklavi.

Sjedinjene Američke Države su prošlog meseca počele da šalju pomoć u Gazu vazdušnim putem zajedno sa Holandijom, Francuskom, Španijom i drugim zemljama.

Glas javnosti / R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR