Glas Javnosti

PUTIN: Rusija sve neophodno može da proizvede sama

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija je računala da će prodajom nafte i gasa, uglja i metala moći da nabavi tehnologije u inostranstvu, ali se ispostavilo da može i sama da ih proizvodi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa radnicima fabrike u industrijskom parku "Stankomaš", u Čeljabinsku.

"Računali smo na to da ćemo prodajom nafte i gasa, uglja i metala za ovaj novac negde preko brda dobiti sve visokotehnološke proizvode. Ali ukazala se potreba i pokazalo se da postoji i mogućnost da sve sami proizvedemo. Ne sve, već ono što je potrebno. Razvijamo sopstvene tehnološke ključeve", kazao je Putin.

Predsednik Rusije je ukazao da su ruske kompanije danas dobile nove mogućnosti zbog sankcija Kolektivnog zapada.

"Naše kompanije, koje su se suočile sa određenim problemima, ograničenjima i sankcijama, istovremeno su dobile tržište za svoje proizvode u svojoj zemlji, koja je oslobođena značajnog broja zapadnih brendova. Oni su, naravno, zainteresovani za rad u svim komponentama, uključujući i kadrovske. To je praktično jedino o čemu trenutno razgovaramo", napomenuo je Putin ističući da ruska preduzeća "nisu pohlepna i ulažu u svoj razvoj".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR