Glas Javnosti

Poznata kompanija otpušta 1.000 zaposlenih sa punim radnim vremenom

Svet
Autor: Glas javnosti

Kompanija eBay otpušta 9% radne snage kompanije, što je otprilike 1.000 radnih mesta sa punim radnim vremenom, pošto tehnološka industrija nastavlja da smanjuje broj zaposlenih.

Jamie Iannone, izvršni direktor eBay-a, rekao je zaposlenima u pismu objavljenom na korporativnom blogu da će kompanija takođe „smanjiti broj ugovora koje ima u okviru alternativne radne snage u narednim mesecima“, piše CNBC.

Sve objašnjeno u dopisu

Ianone je rekao da je otpuštanje radnih mesta neophodno jer su „eBay-ov „ukupni broj zaposlenih i troškovi nadmašili rast poslovanja“.

„Da bismo ovo rešili, sprovodimo organizacione promene koje usklađuju i konsoliduju određene timove kako bismo poboljšali iskustvo od kraja do kraja i bolje zadovoljili potrebe naših kupaca širom sveta. Uskoro ćemo početi da obaveštavamo one zaposlene čije su uloge eliminisane i ulazimo u proces konsultacija u oblastima gde je to potrebno“, rekao je Ianone.

I Amazon najavio rezove

Nakon velikog smanjenja radnih mesta prošle godine, tehnološke kompanije nastavile su da eliminišu pozicije u januaru jer i dalje postoji zabrinutost oko potrošnje. Amazon i Alphabet su potvrdili rezove ovog meseca i SAP rekao je u utorak da ima za cilj da izvrši dobrovoljne odlaske ili omogući promenu posla za 8.000 zaposlenih u okviru programa restrukturiranja za 2024. godinu.


Što se tiče eBay-ovih smanjenja, Iannone je rekao da želi da zaposleni rade od kuće od 1. januara. 2024, „da obezbedi malo prostora i privatnosti za ove razgovore“.

„Ove promene su teške, ali sam uveren da ćemo zajedničkim radom postati jači nego ikad. U narednim mesecima videćete fokusiraniji, agilniji i prilagodljiviji eBay – onaj koji je bolje pozicioniran da unapredi našu svrhu stvaranja ekonomskih prilika za sve“, rekao je Ianone.

Akcije EBay-a pale su za oko 4% u novembru nakon što je kompanija dala smernice o prihodima za četvrti kvartal koji su zaostajali za procenama Volstrita.

On je dodao da „inflatorni pritisci i rastuće kamatne stope nastavljaju da utiču na poverenje potrošača i pritisak na potražnju za diskrecionim dobrima“.

Glas javnosti /B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR