Glas Javnosti

VUČIĆ : Verujem da ćemo sa Bugarskom rešiti problem zbog uvođenja takse na gas

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da veruje da će Srbija uspeti sa Bugarskom da reši pitanje povodom takse koju je ta zemlja uvela na tranzit ruskog gasa.

"Verujem da ćemo sa našim bugarskim komšijama uspeti da rešimo sve, jer postoje sporazumi koji su jasni i nedvosmisleni", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara u Prokopu da li ima novih informacija u vezi sa taksom za gas koju je uvela Bugarska.


Bugarska je prošlog petka uvela porez na ruski gas koji se isporučuje preko njene teritorije za treće zemlje, a u ovom trenutku se Srbija snabdeva ruskim gasom južnom rutom, "Balkanskim tokom".

Potrošači gasa u Srbiji ali i svi oni koji kupuju neki proizvod za čije pravljenje domaće fabrike koriste gas, a koji će od 1. novembra imati račune uvećane za 10 odsto, mogli bi da, ukoliko se ne ukine ova odluka Vlade Bugarske, plaćaju gas i skuplje, procenjuju stručnjaci.

Na cenu od pet dinara za kilovat čas, koliko će gas poskupeti od 1. novembra, to bi donelo još možda jedan dinar po kilovatu ali i dodatnih 320 dinara po prosečnom računu, kako računa "Srbijagas".

Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR