Glas Javnosti

SOCIJALISTA KOJI JE VREĐAO VUČIĆA U BLACU ipak i dalje kandidat SPS-a i opštinski funkcioner

Politika
Autor: Glas javnosti

Blački funkcioner ostao je i nakon skandala ne samo član socijalista i kandidat za odbornika, već i član Privremenog organa za koji je predložen ispred SPS-a.

Četvrti na listi SPS-a u Blacu Dejan Dimitrijević uzdrmao je koalicione odnose sa SNS-om nakon snimka gde peva uvredljivo o Vučiću, ali i pored ekspresnog izvinjenja Dačića i objave da je on isključen i razrešen svih funkcija - to se nije desilo. Blački funkcioner ostao je i nakon skandala ne samo član socijalista i kandidat za odbornika, već i član Privremenog organa koji je predložen ispred SPS-a, a imenovala ga Vlada Srbije, što je za Južne vesti potvrdio i predsednik Privremenog organa Blaca Ivan Burgić.

Burgić kaže da zvanična odluka o smeni Dimitrijevića nije stigla, te da rešenje o tome donosi Vlada Srbije.

Sem što je smenjen u izjavama za medije, nikakva zvanična odluka kod nas nije stigla, tako da će Dimitrijević i dalje biti član Privremenog organa jer mi ne odlučujemo o tome ko će biti u sastavu tog tela. Ono što mogu reći je da je on predložen od strane lokalnog SPS-a sa kojima smo do raspuštanja lokalnog parlamenta bili u koaliciji. Smatram da je nedopustvo takvo ponašanje koalicionih partnera - smatra Burgić koji je kao predsednik Privremenog organa izabran iz redova SNS-a.

I blački naprednjaci su na svom sajtu osudili vređanje Vučića na proslavi u jednom blačkom restoranu.

“Povodom skandaloznog snimka u kome funkcioner SPS-a iz Blaca Dimitrijević vređa predsednika Vučića možemo da izrazimo samo gađenje... sram vas bilo sve... sram vas bilo... jedino što znate jeste da vređate i pljujete. Nemojte slučajno da pomenete rezultate i uspehe koje je predsednik Vučić ostvario i podršku koju je pružio Blacu” - objavili su naprednjaci na svom sajtu.

Za razliku od navodnih smena i razrešenja koje je Dačić objavio u medijima uz izvinjenje Vučiću, realnost na terenu je sasvim drugačija jer Dimitrijević, čak i ako bude isključen iz SPS-a, on će kao četvrti ostati na listi te partije kao kandidat za odbornika u lokalnom parlamentu i sa velikim šansama da to i bude nakon izbora 17. decembra.

Izborne liste su zaključene u petak i on više ne može biti izbačen sa liste kao kandidat. Pitanje je mogu li socijalisti i na koji način njega da nateraju da podnese ostavku nakon izbora, jer je on vlasnik mandata ako ga dobije. Dačićeva izjava više služi da smiri strasti kod naprednjaka, ali ja znam da ono što je Dimitrijević rekao, to misli većina ne samo iz te partije, već i nezadovoljni naprednjaci. O opozicionim kandidatima i da ne pričamo, napravljene su nepremostive podele, na jednoj strani su naprednjaci i ucenjeni koji ih podržavaju iz lične koristi i na drugoj strani slobodni ljudi koji žele da misle svojom glavom i vide da ovo što Vučić radi nije dobro ni za državu ni za njih - kaže jedan blački politički aktivista blizak SPS-u.

Dimitrijević ni danas nije odgovarao na telefonske pozive novinara Južnih vesti, pa nismo uspeli da saznamo kakav je njegov stav nakon što je i sam Vučić na svom instagram profilu objavio snimak na kome ga uz pesmu on proziva i vređa.

Glas javnosti/Južne vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR