Glas Javnosti

VUČIĆ: Od 1. januara povećanje plata i penzija

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Od 1. januara 10 odsto se uvećavaju plate. Niko u Srbiji ne sme i ne može da primi platu manju od 47.000 dinara, što je značajan napredak računajući inflaciju i troškove života.

- Od 1. januara za 10 odsto se uvećavaju plate, 47.000 minimalac, što znači da niko u Srbiji ne može da primi manje od 47.000 dinara.

Predsednik je najavio i povećanje penzija za 14,8 odsto od prvog januara, te istakao da imamo stabilne javne finansije.

Stopa deficita od 2,3 do 2,4 posto, dramatično ispod onoga što je predviđeno MMF.

Stopa javnog duga nijednog sekunda neće preći 52,5 posto u odnosu na BDP što nam ostavlja širok i važan prostor u budućnosti da napredujemo, rekao je Vučić.

Ulaganje novca u obrazovanje i zdravstvo

Predsednik je najavio da ćemo uložiti više nego ikada novca u obrazovanje i zdravstvo.


(Foto: Jutjub)

- Uložićemo više novca nego do sada, pogotovu u školstvo i nauku. To se ne odnosi samo na povećanje primanja prosvetnih radnika, što će svakako biti slučaj u značajnijoj meru nego u drugim delovima javnog sektora, ali osim toga ćemo da radimo na ulaganju u dualno obrazovanje koje se pokazalo kao značajna prednost Srbije u odnosu na zemlje u regionu. Dovešćemo najeminentnije univerzitete. Deo mladih odlazi jer smatraju da univerziteti ovde nisu dovoljno dobri.

- U zdravstvo u koje smo mnogo ulagali, moraćemo da ulažemo i u ljude. Posebno u one koji su tokom kovida bili spremni da rizikuju živote, a nisu dobili posao - dobiće posao.


Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR